IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Писанчев признава за възможни пропуски в казуса с КТБ

Te обаче трябва да са обект на обектива оценка и проверка, твърди председателят на ДАНС

12:58 | 18.12.14 г.
Автор - снимка
Редактор
Писанчев признава за възможни пропуски в казуса с КТБ

Председателят на ДАНС Владимир Писанчев признава, че може да има пропуски на агенцията по казуса с КТБ. Същевременно той призовава те да са обект на обективна оценка и евентуално проверка, предава Dnes.bg.

Писанчев настоя, че докато прокуратурата разследва случая, от Агенцията не могат да кажат нито какво са направили, нито какво не са направили.

„Много хора явно не познават Закона за изпиране на пари и Закона за финансово разузнаване, което е оперативна структура и не получава пълната информация. Това е банка, която е отглеждана 10 години и ДАНС не е виновна, че е била политически проектирана и че политици са си влагали парите в нея“, коментира Писанчев.

„Може би имаме някакви пропуски, нека те бъдат обект на обективна оценка и проверка, но ние не можем да носим политическа отговорност за това“, добави той.

Председателят на ДАНС е в Народното събрание заради обсъждането на първо четене на поправките в закона за МВР, с които се предвижда ГДБОП да бъде върната в рамките на МВР. По отношение на промените в Закона за МВР, с които ГДБОП ще бъде преместена в МВР, Писанчев заяви, че това е политическо решение.

„Ние като професионалисти трябва да ги изпълним и не бива да се смесва нашето професионално отношение с политическите мотиви“, настоя той.

Още политически новини четете в Dnes.bg

Свързани компании:

ТБ Корпоративна търговска банка АД - в несъстоятелност(6C9)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:20 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още