IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България търси начини за компенсиране на спада на руските туристи

Страната се рекламира ударно на компенсиращи пазари, увери министърът на туризма Николина Ангелкова

15:03 | 12.02.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
България търси начини за компенсиране на спада на руските туристи

България обмисля възможни действия, които да предприеме по отношение на компенсиране на спада на руски и украински туристи, коментира министърът на туризма Николина Ангелкова, цитирана от БНР.

По време на Международната туристическа борса за ваканция и СПА тя съобщи, че страната ни активно се рекламира на всички компенсиращи пазари и вече има нарастващ интерес от страна на туристите от Скандинавските държави.

Ангелкова посочи като важни стъпки за привличане на туристи през предстоящия летен сезон облекчаването на визовия режим за граждани на Турция, Русия и Украйна, предстои и засилено участие на туристически изложения през пролетта, предава БТА.

Министърът на туризма посочи още, че други държави са предприели още през миналата година мерки за преодоляване на спада на руските и украинските туристи, сред които е и подпомагане на чартърните полети.

България обаче е закъсняла и не е възможно подобна държавна подкрепа да бъде осъществена за толкова кратък срок, за да можем да се адресираме към ранните записвания, смята обаче Ангелкова.

При откриването на туристическата борса министърът съобщи, позовавайки се на данните на НСИ, че през 2014 година в страната са реализирани 22 млн. нощувки. Приходите от тях са за почти 1 млрд. лева, от които 300 хил. лева са от български граждани. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:16 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още