IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

През март тръгва реклама за България по четири европейски телевизии

Ангелкова се надява да се запази ръстът на туристите от миналата година

16:40 | 23.02.15 г.
През март тръгва реклама за България по четири европейски телевизии

През март започва реклама за България по четири европейски телевизии под мотото "Открий и сподели", съобщи във Велико Търново министърът на туризма Николина Ангелкова. Рекламата ще се излъчва на девет езика по "Евронюз", "Евроспорт", "Дискавъри" и "Нейшънъл Джеографик" и ще продължи до края на годината, предаде БТА.

В рекламния клип страната ни е представена с всички възможности за туризъм - зимен, летен, културен, алтернативен. Показани са дестинации и туристически забележителности, уточни министърът.

Проектът е на стойност 6 млн. лв., финансиран по ОП "Регионално развитие". Предстои и подписване на договор за рекламиране на България и с телевизия ВBС.

Целта на рекламните кампании в европейските телевизии е да компенсираме отлива на руски и украински туристи през настоящия туристически сезон, отбеляза министърът. Според Ангелкова е важно да се запази ръстът на туристите от миналата година, когато техният брой е бил 7,5 млн. души, а увеличението на туристическия поток спрямо 2013 година е било около 5 процента.

Министерството на туризма е инициатор и на кампания, която призовава българите да организират своите почивки в страната, за да се подпомогне браншът, каза Ангелкова.

Освен в европейски телевизии България ще се рекламира като целогодишна туристическа дестинация и на предстоящата изложба "Епопея на тракийските царе" в Лувъра.

Общият бюджет на Министерството на туризма за 2015 година е в размер на 5 млн. лв., в това число е включено и участие в над 40 национални и международни изложения. Първите от тях са туристическите борси в Москва, Киев, Лондон и Берлин, каза министърът.

Във Велико Търново министър Ангелкова се е срещнала с главния секретар на МВР Светлозар Лазаров. На срещата са набелязани съвместни действия за превенция на престъпността през активния туристически сезон, съобщи министърът.

През следващата година крепостта "Трапезица" ще бъде включена в национален туристически маршрут, съобщи Антелкова на съвместната пресконференция с кмета на Велико Търново Даниел Панов.

В рамките на посещението си в района министър Ангелкова посети Къпиновския манастир "Св. Николай", включен в кампанията, популяризираща 50 неизвестни туристически дестинации в България.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:07 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още