IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германия подкрепя разговорите за влизане на България в Шенген

Министрите на вътрешните работи от ЕС трябва да вземат решения за следващите етапи на процеса, заяви германският външен министър

19:54 | 09.03.15 г. 6
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Германия подкрепя разговорите за влизане на България в Шенген

Германия е готова да продължи разговорите за достъп на Румъния и България към Шенгенското пространство, заяви днес в Букурещ германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер, цитиран от AFP.

"Готови сме да подкрепим процеса на разговори" за достъп на Румъния и България, заяви Щайнмайер на пресконференция с румънския си колега Богдан Ауреску. 

"Ситуацията в сферата на сигурността в Европа се промени, но това няма нищо общо с факта, че продължаваме да работим усилено, за да могат страните, които не членуват в Шенген, да изпълнят условията за достъп", каза той.

Най-новият доклад на Европейската комисия, публикуван през януари, подчертава според него напредъка, постигнат от двете страни в областта на правосъдието. "Министрите на вътрешните работи сега имат задачата да взимат решения за следващите етапи", допълни той.

Румъния и България, които са членки на ЕС от 2007 г., кандидатстват за достъп до Шенгенското пространство от 2011 г., но без успех. Някои държави, като например Холандия, смятат, че Букурещ и София трябва да постигнат по-голям напредък в борбата срещу корупцията и сигурността на границите си. Франция също изрази колебание, отбелязва АFP.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:46 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 4 rate down comment 2
Сините камъни
преди 9 години
Кой го интересува Шенген някой вече!Като оня виц, един играл цял живот на тото. Нищо!Накрая, в пределна възраст, печели голяма сума!Първото нещо, което направил, да построи тоалетна в центъра на града!Попитали го, как така, толкова време чакаше!А той отговорил:Де кой мине, да пикае на късмета ми!"""Та и наш Станишев!Сетила се мара, да се побара!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 6 rate down comment 2
lilivan
преди 9 години
Важно е ние дали имаме полза от приемане на Еврото?Като влезем в чакалнята с 2лв за евро, след 2г на колко евро ще ни се равнява 1 лв (т.е заплатите ни и пенсиите ни? и спестяванията ни в лв?а за кредитети ни в лв и евро също кажете какво ще стане? и на кого е изгодно това? - в Б-ия, а също и в ЕС?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 10 rate down comment 7
STRAHO
преди 9 години
Поне да можем да се придвижваме свободно, че да се разбягаме когато стане горещо от руските ракети. В Украйна са много по зле. Не само че няма да могат да влизат свободно в Европа но и собственото им правителство е почнало да ги загражда с телена ограда като овце. След като ги заградят отзад ще им пуснат и падари с автомати , че който кривне да го отстрелват. :))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 14 rate down comment 1
Бате Пешо
преди 9 години
Поредните празни приказки от един кух политик
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 19 rate down comment 2
Forex Master
преди 9 години
>>Германия подкрепя разговорите за влизане на България в Шенген>>Само че ние искаме да знаеме не дали Германия подкрепя разговорите за влизането ни в Шенген, а дали подкрепя влизането ни в Шенген?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още