IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

М. Димитров: Новият състав на Сметната палата да провери банковия надзор

Заместник-председателят на парламентарната група на РБ подозира несвършена работа в БНБ и подчерта, че истината за КТБ трябва да излезе наяве

21:14 | 12.03.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
М. Димитров: Новият състав на Сметната палата да провери банковия надзор

Новият състав на Сметната палата да провери управление „Банков надзор“ на Българска народна банка (БНБ) във връзка с работата по казуса с Корпоративна търговска банка (КТБ). За това призова заместник-председателят на парламентарната група на Реформаторския блок (РБ) Мартин Димитров в предаването „Лице в лице“ по bTV.

„Парламентарната комисия за КТБ трябва да започне да събира информация“, заяви икономистът. „Овен това се надявам новият шеф на ДАНС да разпореди пълно разследване за всичко, което се е случило с КТБ.“

Той подозира несвършена работа и подчерта, че истината за банката трябва да излезе наяве, за да се реформира и промени България, но това ще мине през осветяването на множество връзки и зависимости. РБ ще настоява и за международно разследване.

„Виждам, че като става дума за КТБ, всичко става мъчително бавно – няма партия, която да не иска международно разследване, но като се опре до конкретни действия, тази подкрепа е като подвижни пясъци, които изчезват”, заяви Димитров.

По негови думи подобна измама няма в историята на прехода. „Измама от такъв мащаб няма“, коментира той и добави, че по време на кризата от 1996-1997 г. като общ обем фалиралите банки дори не достигат КТБ.

Мартин Димитров призова новото ръководство на Сметната палата да провери работата на управление „Банков надзор“ във връзка с казуса „КТБ“. Депутатът от РБ иска поемане на персонална отговорност от страна на надзорното подразделение на БНБ.

Свързани компании:

ТБ Корпоративна търговска банка АД - в несъстоятелност(6C9)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:09 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 7 rate down comment 0
kony
преди 9 години
Ха дано, ама много не е кратка паметта...пък и вече не милионите, а милиардите за нищо ги нямаме.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още