IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Японската Meiji с интерес към инвестиции в Петрич

От 40 години компанията предлага българско кисело мляко на японския пазар

14:28 | 06.04.15 г.
<p>
	Кадузо Кавамура. Снимка: <em>Meiji</em></p>

Кадузо Кавамура. Снимка: Meiji

Японската компания Meiji е заявила интерес към инвестиции в района на Петрич, става ясно от съобщение на общината. Президентът на компанията Кадузо Кавамура ще посети региона в периода 7 - 9 април и ще обсъди с местните власти конкретни проекти и предложения за инвестиции.

От община Петрич уточняват, че основната дейност на Meiji е свързана с производството на млечни продукти, но освен това компанията има интереси още и в производството на здравословни продукти и хранителни добавки, детски храни и сладкарски изделия, както и във фармацевтичната индустрия.

Meiji всъщност е една от японските компании, която предлага кисело мляко с българска закваска (от държавната ни компания „Ел Би Булгарикум“) на пазара в Страната на изгряващото слънце.

В структурата на създадената през 1917 година компания работят над 15 хил. души, става ясно от сайта на Meiji. От 1973 година компанията лансира бранда Meiji Bulgaria Yogurt. 

Компанията е един от най-големите производители в хранително-вкусовата промишленост в Япония, коментират от Министерството на икономиката на България след срещата на зам.-министъра Любен Петров с представители на компанията, провела се в София в началото на март.

Meiji продава ежедневно близо 2 млн. кофички кисело мляко на националния си пазар. Млякото Meiji Bulgaria Yogurt се продава и в Китай, Тайланд и Сингапур.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:10 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още