IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Успешен край на данъчната кампания отчете НАП

Нямаше опашки по стара традиция пред офисите на данъчните в последния ден, отбелязват от приходната агенция

18:44 | 30.04.15 г. 1
Успешен край на данъчната кампания отчете НАП

Националната агенция за приходите (НАП) отчете успешен край на данъчната кампания за тази година. Получени са почти 500 хил. декларации, от които над 140 хил. са изпратени по електронен път – подписани с електронен подпис или с Персонален идентификационен код.

Днес опашки по стара традиция в офисите за обслужване нямаше, съобщиха още от Агенцията.

Системата за онлайн деклариране ще работи до полунощ, а Централната поща в София днес ще приема клиенти, изпращащи данъчни декларации до 20 часа днес, става ясно още от съобщението на НАП.

Очакванията са в близките дни по пощата да пристигнат още 15 хил. декларации

За първи път тази година данъчни декларации можеха да се изпращат онлайн без електронен подпис, само с ПИК. „В близките седмици ще предложим и нови електронни услуги с ПИК за улеснение на клиентите ни”, увери Боряна Георгиева, директор „Обслужване” в НАП.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:36 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
vstoykov
преди 8 години
Ако БСП успеят да прокарат прогресивен данък, следващата година няма да е много успешна за НАП. За да плащат по-малко данък ще декларират по-малко доходи и това ще доведе до по-малко приходи от осигуровки.Сега собствениците на фирми имаха изгода, ако имат печалба примерно 20-50 хиляди на месец да ги осчетоводяват като заплата на управителя (който е и собственик), а не като дивиденти. Така плащат повече осигуровки. Ако обаче данъкът го вдигнат - ще минат пак на дивиденти и приходите от осигуровки ще паднат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още