IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Загубата на "EVN Електроразпределение" за 2014 г. е над 98 млн. лв.

Това е първата загуба на дружеството у нас

12:43 | 12.05.15 г. 1
Загубата на "EVN Електроразпределение" за 2014 г. е над 98 млн. лв.

Загубата на "ЕВН Електроразпределение" за 2014 година е в размер на 98,2 млн. лева. Това уточни пред журналисти председателят на УС на EVN България Робърт Дик. Вчера той съобщи за негативния резултат, реализиран за първи път, откакто дружеството е в България, но отказа да даде подробности за точните цифри.

Като причина за загубите се сочат ценовите решения на енергийния регулатор в последните периоди. Комисията не покрива пълните оперативни разходи, не признава и пълните технологични разходи на компанията, оплакват се от всички електроразпределителни дружества.

Това води не само до загуби, но и ограничава възможностите за инвестиции на компаниите, което пък влошава качеството на услугата за крайните потребители.

Загубите са причината EVN България да поиска повишение на цената на тока. Останалите ЕРП-та също са поискали тя да бъде повишена.

В същото време обаче държавните институции коментират, че не виждат причина цената на тока да бъде увеличена.

"ЕВН България Електроразпределение" ЕАД е дружество с едноличен собственик австрийската енергийна компания EVN AG. Дружеството притежава лиценз за разпределение на електрическа енергия. То извършва дейност на територия от близо 42 хил. кв. км в Югоизточна България.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
hevito666
преди 8 години
....малейййй, .....горкичките ми те , незадоволени ....Веднага се оплачете на - Гнусен Педерлиев !!!Поздрави !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още