IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ангелкова покани азербайджански туристи на балнео почивки у нас

Подготвя се социална програма, по която да се реализират

17:45 | 18.05.15 г. 1
Ангелкова покани азербайджански туристи на балнео почивки у нас

България може да започне да посреща азербайджански туристи на балнео и санаторно лечение у нас по социална държавна програма. Това стана ясно по време на днешната среща между министъра на туризма на Република България Николина Ангелкова и министъра на културата и туризма на Република Азербайджан Абулфаз Гараев.
 
Към момента параметрите на социалната програма се уточняват, съобщиха от Министерството на туризма.

Идеята е от нея да се възползват различни социални групи, които всяка година ще посрещат азербайджанските туристи. „Страната ни има уникални природни дадености за такъв тип туризъм и ние можем да предложим перфектни условия“, каза министър Ангелкова.

Азербайджан има голям интерес от такъв тип сътрудничество и страната е сред потенциалните дестинации, които могат да залегнат в социалната програма.

Азербайджанската страна е проявила интерес и за проучване на възможностите за създаване на чартърна линия от Баку до някой от черноморските ни курорти.

„Предстои Министерството на туризма да стане one-stop-shop за големи инвеститори в сферата на туризма“, каза Николина Ангелкова. По думите й това ще насърчи и облекчи големите инвеститори, като намали административната тежест и създаде по-гъвкави условия за навлизане на българския пазар.

Николина Ангелкова и Абулфаз Гараев се договориха да работят по организацията на журналистически и експедиентски турове в кратки срокове.

Ангелкова е в Азербайджан за участие в Третия световен форум за междукултурен диалог в Баку под патронажа на президента на страната домакин Илхам Алиев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:04 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
Stefan--L
преди 8 години
Смешната Ангелакова само пакистанците още не е канила !!!!! До тук всички само и отказват
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още