IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Руските туристи са с 20% по-малко в началото на сезона

За германския пазар обаче се очертава ръст от 5 на сто

16:19 | 11.06.15 г. 1
Автор - снимка
Редактор
Руските туристи са с 20% по-малко в началото на сезона

В началото на туристическия сезон намалението на летовниците от руския пазар е от 20% и песимистичните прогнози за спад от 50-60 на сто не се сбъдват. Това заяви заместник-министърът на туризма Надя Маринова при откриването на ваканционното селище "Бялата лагуна" край Каварна, съобщи БТА.

Маринова посочи, че на германския пазар се очертава ръст от 5 на сто, увеличение има на почти всички други пазари, но равносметката ще бъде направена в края на сезона.

Хотелиери в Слънчев бряг вече отчетоха 20% спад на туристите спрямо началото на миналогодишния летен сезон.

Очертава се и рязък спад на украинските туристи в България. Тази година се очаква украинците, които ще почиват в България, да бъдат с две трети по-малко от миналата.

Въпреки това някои експерти вярват, че отливът на руски и украински туристи ще е по-слаб.

Министерството на туризма и туристическият бранш работят освен за развитието на традиционните пазари и за навлизането на нови - Китай, Индия, Япония, Бразилия, които са необятни, каза още заместник-министър Маринова, като допълни, че предстои в Япония да бъде открит български информационен център.

По думите й туристите от далечни дестинации изискват комбинирани продукти. Пътуващите с дълги самолетни полети искат да пребивават в региона най-малко две седмици и да посетят две-три държави, посочи тя. Вече работим с Румъния, Гърция, Турция за предлагане на общи туристически продукти, каза Надя Маринова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:15 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
LuckyYou
преди 8 години
Хайде сега да направим една проста сметка. Ръстът при германските туристи е невероятните 5%. Спадът при руските е смешните 20%, според тази измислена статия. И пак се опитваме да омаловажим ОГРОМНИЯ СПАД!Нека сега сметнем какво означава спад на руски туристи с 20% и повишение на германски с 5%. С пример, който е само ориентировъчен, няма нищо реално в него, освен това, че показва за каква дупка говорим и каква всъщност трябва да е статията.ПРИМЕР:Руските туристи миналата година са били примерно 1 000 000. Спад от 20% означава, че тази година са 800 000. Загуба 200 000Германските туристи миналата година са били примерно 50 000. Повишение от 5% означава, че тази година са 52 500. Повишение 2 500.НЕТНА ЗАГУБА НА ТУРИСИТИ: 200 000 - 2500 = 197 500. И КАКВО СЕГА ДА СЕ РАДВАМЕ ЧЕ ДОШЛИ 2500 ГЕРМАНЕЦА ПОВЕЧЕ, КОГАТО РЕАЛНО ТУРИСТИТЕ СА ПАДНАЛИ СЪС 197 500 ?!?! КАКВО ВИ БЕ ХОРА! ПРЕСТАНЕТЕ С МАНИПУЛАТИВНИТЕ СТАТИИ И ЗАПОЧНЕТЕ ДА ПИШЕТЕ РЕАЛНАТА СИТУАЦИЯ, КОЯТО Е ПОКЪРТИТЕЛНА!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още