IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зърнопроизводители търсят премиера заради задължителните нивомери

Настояват финансовото министерство да коригира наредбата в тяхна полза

16:39 | 10.08.15 г. 3
Автор - снимка
Редактор
Зърнопроизводители търсят премиера заради задължителните нивомери

Зърнопроизводителите ще търсят съдействие от премиера Бойко Борисов, за да се разреши казусът със задължението на земеделците да монтират измервателни устройства на съдовете си за гориво. От браншовата организация (Националната асоциация на зърнопроизводителите, НАЗ) съобщават, че срещата ще се състои до края на седмицата, предава БНР. 

Фермерите масово отказват да монтират нивомери на ведомствените бензиностанции и настояват финансовото министерство да коригира наредбата в полза на земеделските производители. Поставянето на нивомери беше предложено от Министерството на финансите, за да бъде ограничена контрабандата на гориво. Нормативните промени предвиждат до 31 август земеделските производители задължително да монтират измервателни уреди във ведомствените бензиностанции, на които зареждат гориво.

Според бизнеса обаче поредното задължение ще ги натовари с излишни разходи в момент, когато те имат нужда от инвестиции в техника. Освен това няма да допринесе по никакъв начин за спиране на контрабандата на горива.

Преди две седмици земеделците демонстрираха какво ще се случи, ако стриктно изпълнят наредбата, като изкараха трактори и комбайни да зареждат по бензиностанциите и предизвикаха хаос в движението по пътищата.

Пред премиера зърнопроизводителите ще настояват и за увеличение на бюджета на мярката за инвестиции в стопанствата, тъй като в момента възможностите за еврофинансиране по нея са малки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 1
lyusien
преди 8 години
Umniko Komentiray sadarganieto a ne pisaneto V tozi forum nama nugda ot uchiteli po pisane Vagno e sadarganieto na komentarite
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 2
khao
преди 8 години
крайно неграмотното писане на маймуница е обида към посетителите на форума .... нали искаш написаното от теб да бъде прочетено, тогава уважавай читателите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още