IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЗК отмени решението на пътната агенция за прекратяване на търга за Западната дъга

Агенцията ще трябва пак да разгледа ценовите оферти на участниците в процедурата за строителство на отсечката от р. Какач до Северната скоростна тангента

16:26 | 13.08.15 г.
КЗК отмени решението на пътната агенция за прекратяване на търга за Западната дъга

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е отменила решението на председателя на Управителния съвет на Агенцията “Пътна инфраструктура” Лазар Лазаров за прекратяване на процедурата за строителството на отсечката от Западната дъга от р. Какач до Северната скоростна тангента, съобщава Комисията.

Търгът за изграждането на пътния участък се провали, след като Агенцията реши, че офертите не отговарят на условията, въпреки че финансирането, осигурено по оперативната програма “Транспорт” 2007-2013 г., трябва да се усвои до края на годината.

Заради изтичащите срокове за финансирането проектът ще бъде фазиран, така че отсечки да бъдат включени и в новата оперативна програма “Транспорт”.

Антимонополното ведомство обяснява в съобщението си, че е разгледало офертите на участниците в процедурата и е констатирало, че несъответствията в ценовото предложение на жалбоподателя ДЗЗД Обединение „Европейски пътища“ са технически грешки, които не опорочават самото предложение.

В тази връзка КЗК връща преписката на възложителя за продължаване на процедурата от етап разглеждане и оценка на ценовите предложения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:31 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още