IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Екоинспекцията в Русе спира една от инсталациите на „Монтюпе”

Инсталацията за каруселно леене на алуминий ще е пломбирана до привеждане на дейността в съответствие с изискванията на комплексното разрешително

16:36 | 23.09.15 г.
Екоинспекцията в Русе спира една от инсталациите на „Монтюпе”

РИОСВ-Русе ограничава дейността на завода за производство на алуминиеви автомобилни детайли и части на „Монтюпе” ЕООД в Русе, съобщиха от пресцентъра на Министерството от околната среда и водите. 

Ограничаването на дейността ще се осъществи чрез принудително извеждане от експлоатация на инсталацията за каруселно леене на алуминий и пломбиране на устройството до привеждане на дейността в съответствие с изискванията на комплексното разрешително на дружеството, уточняват от пресцентъра.

Пломбирането ще се извърши на 25 септември от експерти на РИОСВ – Русе в присъствието на представители на компанията.

Заповедта, която е издадена от директора на екоинспекцията на 23 септември, може да се обжалва в 14-дневен срок от връчването й пред министъра на околната среда и водите или пред Административен съд – Русе, което няма да спре изпълнението й.

В средата на септември въздухът в дунавския град беше замърсен, а от регионалната екоинспекция локализираха френския завод за автомобилни части като единия от източниците на замърсяване, съобщи БНР.

Няколко дни по-късно от „Монтюпе“ отхвърлиха обвиненията за замърсяване на въздуха, като в съобщение до медиите ги определиха като неоснователни и недоказани.

Според компанията става въпрос за „тенденционно оклеветяване на едно промишлено предприятие“, като посочването на „Монтюпе“ за източник на миризми от преработката на материали, които не са част от прилаганите в завода производствени процеси, e без анализи от контролни проби на качеството на въздуха.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още