IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гласували са най-малко избиратели в досегашната история на демокрацията у нас

Това показва криза на демократичната институция, на традиционните политически партии, твърди социологът Кольо Колев

19:30 | 01.11.15 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Гласували са най-малко избиратели в досегашната история на демокрацията у нас

На тези избори са гласували най-малко избиратели от историята на демокрацията досега, каза социологът Кольо Колев. Това показва криза на демократичната институция, на традиционните политически партии, има търсене на алтернатива, допълни той. По думите му най-пазената тайна е колко избиратели са гласували. Според Колев изборната активност е фалшива и вероятно под 50 на сто са гласувалите, предава БТА. 

Колев допълни, че на тези избори има пренареждане на политическият пъзел - резултатите ясно показват, че Реформаторският блок имат тази политическа тежест, която показа на първия тур. ДПС не си погледна собствените резултати - те се явяват трета политическа сила, но резултатите им са основание за сериозно премисляне на политическото им състояние, каза още Колев.

Независимо от факта, че има вътрешно напрежение в коалицията между ГЕРБ и РБ, независимо от страховете и конфликтите, то стратегическият интерес е те да довършат мандата, смята от своя страна социологът Антоанета Христова.

Социалистите имаха грешна политическа кампания и заложиха на грешните лица, нямат активни политики, допълни тя. По думите й БСП в момента не е тръгнала да излиза от кризата, в която беше попаднала. Според Христова не е имало кампания, тя е била технологична и свързана само с впечатления за купуване на вот.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:36 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 0
0pk
преди 8 години
Така си приказват, ама ний само се правим че им вярваме :]Аз например все пускам непечеливши бюлетини :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 0
melon
преди 8 години
Демокрация у нас?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още