IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Социалните придобивки на полицаите остават

Орязаният социален пакет ще важи за новопостъпилите в системата, съобщи главният секретар на МВР Георги Костов след среща с премиера

11:01 | 04.11.15 г. 16
<p>
	Главният секретар на МВР Георги Костов призова за успокояване на страстите. <em>Снимка: БТА</em></p>

Главният секретар на МВР Георги Костов призова за успокояване на страстите. Снимка: БТА

Социалните придобивки на полицаите остават, съобщи главният секретар на МВР Георги Костов след анонсираната сутрешна среща при ремиера Бойко Борисов в Министерския съвет.

Костов уточни, че обявените промени ще важат за новопостъпилите в системата.

Така при пенсиониране сега униформените ще получават брутни заплати според прослуженото време, но не повече от 20 - както и досега. Запазва се и порционът за храна, а прослуженото време ще влиза в основната заплата.

"Категорично не следва да има поводи за напрежение", подчерта той.

Костов беше категоричен, че ще има наказания за вчерашните блокади на пътищата на страната.

Припомняме ви, че първоначално бе анонсирано поголовно отнемане на привилегиите при пенсиониране на служителите в МВР и Министерството на отбраната, както и частично съкращаване на социалния им пакет.

Снощи МВР шефката направи опит да потуши напрежението сред подвластните й, като обеща, че няма да има намаляване на работните заплати, а социалният пакет ще се запази.

Тя обясни, че за най-болезнения аспект от реформите (съкращаване на парите при пенсия от 20 на 10 заплати, премахване на класа прослужено време – бел.ред) има предложение да важи само за влизащите в момента в сектор "Сигурност", нещо, което стана факт сега, макар и без нейно участие, защото се оказа, че тя е на визита във Великобритания.

Преди това обаче униформените вече бяха излезли на непланиран протест в страната. За часове полицаите блокираха ключови кръстовища, проходи и магистрали.

За днес се планират нови протести и блокади на пътища. Дали обаче новината ще стигне до тях, дали ще ги удовлетвори, е въпрос на време да разберем.

Още новини по темата за полицейския протест вижте в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:06 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

16
rate up comment 28 rate down comment 1
Спящият бик
преди 8 години
Напънала се планината и родила... Борисовка!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 46 rate down comment 2
toto
преди 8 години
И без това само симулират работа, а всъщност охраняват бандюгите. Да се махат и да идват читави че се видяхме в чудо - в момента както става ясно няма разлика - през деня полицай, вечерта сводник...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 41 rate down comment 4
senator teo
преди 8 години
Както се очакваше така и стана. Боко отново плаши гаргите. Сега остава да им вдигнат заплатите с 15% и съвсем да спрат да ходят на работа. За обикновения данъкоплатец остава само редовно да се отчита и да се спасява сам. Смешна работа до кога ще продължава това????????
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 39 rate down comment 2
ratten
преди 8 години
а то трябваше обратното да станеда орежат цоциала на старите лежачии да подобрят условията на новото попълнение...след като докаже, че може и му се работи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 50 rate down comment 2
крас
преди 8 години
ПРЕДИ ДА ПОИСКАШ ПОМИСЛИ КАКВО СИ ДАЛ!От заплатите на нито един от тези държавни СЛУЖИТЕЛИ не се отчисляват ВНОСКИ за НОИ и НЗОК!!ЗАЩО ??ЗАЩО АЗ И ОСТАНАЛИТЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ ЧРЕЗ БЮДЖЕТА ПЛАЩАМЕ ТЕХНИТЕ И НА ОСТАНАЛИТЕ ДЪРЖАВНИ ЧИНОВНИЦИ ВНОСКИТЕ?!ЗАЩО НЕ СИ ГИ ПЛАЩАТ ТЕ САМИТЕ!!Кораба наречен пенсионна система потъва бавно но сигурно!!НОИ се гърби не само от полицаи, военни, магистрати и тем подобни държавни хрантутници, които не плащат и лев за пенсия!!НОИ го гърбят и социалните фондове чиито пари са в сметката на НОИ!Така се плащат социални помощи на многодетни роми, които се вазпроизвеждат като ***. СКОРО НЯМА ДА ИМА ПАРИ НЕ ЗА ДЕСЕТ ЗАПЛАТИ , А ЗА ПЕНСИИ!!ВАШОТО ПРАВО Е ДА СТАЧКУВАТЕ, А НАШЕТО ЗАДЪЛЖЕНИЕ ДА ВИ ПЛАЩАМЕ ПЕНСИИТЕ И 20-ТЕ ЗАПЛАТИ. С ИЗИСКВАНИЯТА ЗА ТРУДОВ СТАЖ И ПРОСЛУЖЕНИ ГОДИНИ НИЕ ОБИКНОВЕННИТЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ ПЕНСИИ НЯМА ДА ВИДИМ Така е при СОЛИДАРНАТА СИСТЕМА за пенсиониране - БОЛЕН ЗДРАВ НОСИ!!ДОКОГА ТАКА БЕ ГОСПОДА?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 24 rate down comment 0
ksarax
преди 8 години
Изненадани:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 40 rate down comment 0
Mito Karamitov
преди 8 години
Бат Минко ние сме ФАЛИРАЛИ - Тиквата го каза миналата година още като аргумент за заема. Друг е въпроса - кога ще вдигнат бялото знаме ?Колкото по-късно толкова КУРса леФФФ към Еурото ще е по-надървен
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 51 rate down comment 0
andy2000
преди 8 години
Баничките отново спечелиха битката срещу народа!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 49 rate down comment 0
KostadinovK
преди 8 години
Отново бързо развяха бялото знаме :))))))))))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 48 rate down comment 0
многодобре
преди 8 години
..и при тях е в сила правилото, че "рибата се вмирисва от към главата".Да видим,как,по какъв начин ще се уволнят онези със звездите по пагоните,които дават "акъл" за това, кое е правилно и кое не в системата на МВР!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още