IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

1,1 млн. лева ще инвестира ЧЕЗ в обекти в Западна България

Компанията ще работи през ноември по 34 инвестиционни проекта

12:28 | 15.11.15 г.
Автор - снимка
Създател
1,1 млн. лева ще инвестира ЧЕЗ в обекти в Западна България

1,1 млн. лева ще инвестира „ЧЕЗ Разпределение България“ АД в 34 инвестиционни проекта, които ще бъдат реализирани през ноември в Западна България.

Компанията влага 220 хил. лева за изграждане на нова въздушна мрежа ниско напрежение в махала на Самоков. Към момента са присъединени 180 нови абонати. Още 100 клиенти се очаква да сключат договори за присъединяване към мрежата. 

Сред другите по-големи проекти, които компанията започва през ноември, са от 180 хил. лева за изграждане на нов трафопост и полагане на кабели средно и ниско напрежение в района на Елин Пелин.

Благодарение на тях ЧЕЗ ще създаде възможности за присъединяване на нови клиенти в Нови Хан, където интересът към ново жилищно строителство е висок.

Два нови трафопоста на стойност 155 хил. лева ще бъдат изградени в Плевен и към тях ще могат да бъдат присъединени стопански потребители.

На територията на столицата през ноември ще бъдат вложени 208 хил. лева. От тях  37 хил. лева са за реконструкция на кабели средно напрежение, за да се подобри качеството на електрозахранването в район „Илинден“, а други 39 хил. лева са за реконструкция на трафопост и кабели ниско напрежение в район „Красно село“.

Нов трафопост ще бъде изграден и в столичния квартал „Драгалевци“. ЧЕЗ ще вложи в проекта 68 хил. лева.
За присъединяване на нови клиенти през ноември компанията е предвидила 176 хил. лева.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:09 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още