IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фандъкова увеличи патрулите в центъра на София

Повишени са мерките за сигурност на масовите мероприятия, засилена е охраната на стратегическите обекти и на местата, на които се събират голям брой хора

12:51 | 16.11.15 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Патрулите в центъра на София са увеличени от събота по искане на столичния кмет Йорданка Фандъкова. Това стана ясно от думите на градоначалника на извънредна сесия на Столичния общински съвет във връзка с повишените мерки за сигурност след терористичните атентати в Париж в петък.

"На всичко това трябва да отговорим с твърдост и с адекватни мерки за сигурност. Още в събота, рано сутринта, разговарях с министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова и тя ме увери, а по-късно и правителството излезе с информация, че са взети всички мерки за сигурност в цяла България, в това число и в София. Оттогава съм в непрекъснат контакт с министъра на вътрешните работи, както и с директора на СДВР", обясни Фандъкова.

Тя информира, че е поставен допълнителен полицейски патрул на столичния булевард "Мария Луиза", както и допълнителен патрул от Общинска полиция в района на "Женския пазар".

"С моя заповед съм поискала СДВР да повиши мерките за сигурност на масовите мероприятия, да засили охраната на стратегическите обекти и на местата, на които се събират голям брой хора. Възложила съм съвместни проверки между СДВР и Столична община, които да следят за работата на охранителните фирми, които отговарят за реда в училищата и детските градини, както и други публични институции", коментира Фандъкова.

Столичните общинари започнаха заседанието си с минута мълчание в памет на жертвите от терористичните актове във френската столица.

Още новини от Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още