IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Атентати и в България очаква Бриго Аспарухов

Единственият начин да се спре терористичната вълна е да се унищожи "Ислямска държава", коментира бившият шеф на разузнаването

10:12 | 16.11.15 г. 11
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Полицаи в Париж проверяват съмнителен автомобил след атентатите. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Полицаи в Париж проверяват съмнителен автомобил след атентатите. Снимка: Ройтерс

Възможно е и в България да бъдат извършени атентати като тези във Франция отпреди няколко дни, смята бившият шеф на разузнаването ген. Бриго Аспарухов.

„Не сме далече от времето, когато и у нас ще се нанасят такива удари”, предупреди той в ефира на bTV. По думите му до момента не сме имали възможност да измерим слабостта или силата на службите си, но те са „в едно състояние на притеснение и страх поради непрекъснатите промени, непрекъснатият политически натиск, който се упражнява върху тях”.

Правителствата, включително и българското, не разбират, че единствената сила, която може да се противопостави на тероризма, са специалните институции – ако не осигурят спокойствие и средства на тези институции, ще берат проблеми, коментира Аспарухов.

По отношение на атаките в Париж той посочи, че първият атентат е от 21:20 часа местно време, а цели три часа по-късно спецчастите са се намесили в зала, в която са избивани десетки заложници. Това, по думите му, показва, че въпреки декларираното високо ниво на подготовка, явно има проблем със сигурността.

Аспарухов беше категоричен, че специалните служби са предупреждавали за опасността от терористичен акт, но политиците „са се туткали”, вместо да вземат решение.

Той подчерта, че единственият начин да се спре терористичната вълна, е да се унищожи „коренът на злото” – „Ислямска държава”. По думите му това може да стане само с общите усилия на САЩ, Европа и Русия, но може би вече е късно за пълен разгром на групировката.

Всичко за Ислямска държава четете тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:52 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

11
rate up comment 0 rate down comment 1
bgMan
преди 8 години
Аз пък все още не съм забравил как и с кои пари беше хванат Христо Бисеров.Та да си приказваме ли още за атентата в Сарафово и за ролята или помощта на ДПС за него?Те затова и казуса е тема табу за българските медии и изчезна все едно никога не е било заедно със самият Христо Бисеров.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 0 rate down comment 1
Hahoto
преди 8 години
Мале, мале!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 3 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 8 години
Какво за Сарафово бре, хахо? Не помниш ли, че още гореше автобусът, а Натаняху вече цвилеше "Хизбула, Хизбула...!" И какво искаха евреите спешно, ако може за вчера? Да се обяви и признае в ООН Хизбула за терористична организация, да й се замразят всичките активи в Европа и да се извади от играта! Коя игра ли, ще попиташ? Еми кой я издържа тази организация - не е ли Иран? И какво точно правят в момента Иран и Хизбула в Сирия? Воюват срещу отрочето на американците там! Нещо да започна да ти просветва, или ти е пломбиран уредът?И какво показа и доказа международното разследване? Хизбула, или някой, на който Хизбула му пречи...? И колко такива атентата направи Хизбула преди този и след този? Щото онзи ден Путин точно за Хизбула каза: "Това е официално призната от международната общност организация, представляваща палестинския народ..." И изведнъж решили, да гръмнат от скука неколко евреи в Бургас...! Ти да видиш!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 5 rate down comment 1
bgMan
преди 8 години
Що така бе другарю Бригадир Аспарухов?Да не би вашата червеноармейска масонска ложа вече да ги е поръчала, а ти влизаш в ролята на позналия експерт. Много е лошо да си никой, нали?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 7 rate down comment 1
993
преди 8 години
Другаря Бригадир се изявява като пълен аматьор по темата, само и само да му обърнат внимание... Дори и да го мисли, не трябва да го казва! Не трябва да се играе със страховете на хората. Истинските професионалисти действат, а не говорят!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 4 rate down comment 4
abdul
преди 8 години
Не е вярно, че само САЩ организират атентати.Терористичните атентати са най-долното оръжие на полит-мафията, което влиза в употреба когато "царят е гол". ВСИЧКИ полит-мафиотски сили без оглед на цветове и идеологии използват този метод. ВСИЧКИ.И САЩски, и Руски и Европейски и Български.В България царят е вече гол и има жестока борба за власт, особено след последните местни избори и нищо чудно да започнат гърмежите. Бъдете нащрек! Шоуто започва..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 7 rate down comment 5
Hahoto
преди 8 години
Летище Сарафово забравихме. Както казва многоинтелигентния Страхо и то бе организирано от гнусните янки, с цел одобряване на общественото мнение у нас и в Израел! Мъка, мъка, колко мъка има по тоз свят, каза Моканина!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 6 rate down comment 7
michaelis15
преди 8 години
ние никой не бомбим, не му "внасяме Демокрация" и не му крадем златото така, че Бриго хои си легай батко и стига си ръсил П.ростотии да плашиш народа дет и без тва нема 5 стинки в джеба .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 10
STRAHO
преди 8 години
Всички атентати са в западна Европа. Не във Полша, не в Унгария, Не в Словакия...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 15
STRAHO
преди 8 години
В България няма атентати по една проста причина. Причината е че тези атентати се организират от САЩ с цел формиране на обществено мнение в Европа , което би било от полза за американската външна политика. Страните които определят политиката на Европа са в Западна Европа. Каква е ползата да правят атентат тук!? Никаква. Ние и без това сме подчинена на 100% държава и нашите *** предугаждат всяко желание на господарите. Ако нещо такова се случи то ще е някое аматьорско изпълнение на някой излязъл от контрол ***.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още