IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Янк Бари: За да бъде спряна ИДИЛ, трябва да прекратим търговията с тях

Всички усилия трябва да се фокусират върху Сирия, смята бизнесменът

09:25 | 17.11.15 г. 6
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Най-добрият начин да бъде спряна „Ислямска държава“ (ИДИЛ) е да спрем да купуваме от тях. Това каза в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Янк Бари, бизнесмен, известен с филантропската си дейност.

Всички усилия трябва да се фокусират върху Сирия, настоя той. 

Според него трябва да се работи за това бежанците да се върнат в страната си. Това по думите му може да стане в контролираната от Башар Асад част от страната, която към момента е 25 – 30% от територията.

Ако в тези райони започнат да се връщат бежанци и след половин - една година има избори, ако хората са там, където са интегрирани, ситуацията ще се подобри значително, смята Янк Бари.

Проблемите могат да бъдат решени, трябва да започнат преговори с Башар Асад и опозицията, препоръча той.

Хората са зле настроени към бежанците, допълни Бари и се съгласи, че много компании по света печелят от бизнес с „Ислямска държава“. Той допълни, че сред бежанците има квалифицирани хора, които имат семейства и деца, а целта им е да се устроят и да работят.

Хората в Сирия живеят в много тежки условия, коментира Билал Хамдан, бежанец и бивш служител във финансовото министерство на Сирия.

„Искам да кажа на европейците, че ние не сме „Ислямска държава“, те са незначителен процент“, каза той и настоя да не се слага знак за равенство между мюсюлманите и военната групировка.

Вижте още във видеото:


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:21 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 5 rate down comment 1
gri_katia
преди 8 години
Добро утро Бари!!! Събуди ли се? Ама кога ли ще се събудят и останалите?!? ЗНАЧИ С Ислямска държава, а с Русия не... ?!? Кой ли го измисли? ... ТЪРГОВЦИ И *** СТЕ А НЕ ФИЛАНТРОПИ!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 8 години
Муахахаха....!!!! Начи до сега си търгувахме, ама сега требва да спреме.... хахаха!!! Ба^си ***^ота!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 3
ДХДО
преди 8 години
" трябва да прекратим търговията с тях"Не трябва да се хвърляме с такава припряност, към толкова крайни стъпки! Да го обмислим добре, прибързаността в никакъв случай не е добър съветник.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още