IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЧЕЗ: Подбирайте внимателно доставчиците на електроенергия

Потребителите трябва да обърнат внимание на опита, финансовото състояние и търговските практики на фирмите, съветват от дружеството

14:15 | 17.12.15 г.
ЧЕЗ: Подбирайте внимателно доставчиците на електроенергия

От началото на 2016 година ще има пълна либерализация на енергийния пазар. За битовите потребители възможността да сменят доставчика ще бъде дадена около 1 април, но експерти коментират, че е необходима по-подробна и достъпна информация за предстоящото отваряне на пазара.

На дискусия по темата от Потребителския съвет на ЧЕЗ България бяха категорични, че офертите на доставчиците на енергия трябва да бъдат преглеждани много внимателно. Тодор Матев, председател на Съвета, препоръча на потребителите да обръщат внимание на опита, съществуващите практики в обслужването на клиенти и финансовата стабилност на доставчиците.

В разговорите относно предстоящата либерализация участваха още и потребителски организации, Комисията за защита на потребителите, енергийното министерство, Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), както и представителите на енергийната борса и на граждански сдружения.

Основните въпроси на потребителските организации са свързани с нивото на цените, политиката за уязвимите клиенти и как по-добре да бъдат информирани клиентите за възможностите на свободния пазар, съобщават още от ЧЕЗ.

За да бъдат разяснени тези моменти, потребителските организации трябва да участват по-активно в информационната кампания за либерализацията на пазара, беше посочено по време на дискусията.

Свързани компании:

Електрохолд Продажби АД(CEZE)

Електроразпределителни мрежи Запад АД(CEZD)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:23 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още