IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тодор Танев: Не виждам пропуски в работата на екипа ми

Все още никой от екипа на премиера или самият Борисов официално не е поискал оставката на образователния министър

18:05 | 28.01.16 г. 16
Тодор Танев: Не виждам пропуски в работата на екипа ми

Образователният министър Тодор Танев заяви пред bTV, че никой от екипа на премиера Бойко Борисов или самият премиер не се е свързвал с него с искане за оставка. От думите му обаче стана ясно, че е готов да напусне поста си, коментирайки какви проекти ще остави на своя наследник.

Образователният министър не вижда пропуски в работата на своя екип. Внесени са пет законопроекта в сферата на образованието. "Осигурихме 1,3 млрд. лева за образование и наука от Европа, които тепърва ще идват", допълни още той.

Той подчерта, че срещу него се е водела режисирана кампания по отношение на едно предложение, а не заповед, какъв термин да бъде използван по отношение на "онези 500 години".

Министерството на образованието все още очаква становище от Българската академия на науките (БАН) по повод правилната терминология за турското владичество и в дискусии е предложило като един от вариантите за този период "съвместно съжителство", което взриви обществото. 

Становището още се оформя в академичните среди, смята още Танев.

Той е поискал подкрепа от премиерът Бойко Борисов в няколко области и една от тях е да бъде спряно насилието и разпространението на наркотични средства в училищата. Образователният министър е очаквал допълнителна помощ от правителството и по осигуряване на връзката между бизнеса и образователната система.

Пред Канал 3 Танев също потвърди, че е готов да подаде оставка, като допълни, че времената са "турбулентни", визирайки разногласията в управляващата коалиция, съобщава Dnes.bg.

Той не изключи вероятността в искането на оставката му да има намеса на някоя от партиите в Реформаторския блок.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:12 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 5 rate down comment 0
Сините камъни
преди 8 години
Разбира се, че нямат пропуски, та нали това е поставената задачка!Всичко българско и родно да се унищожи и да се замени с евроатлантическите такива!А какви са евроатлантическите, ами обезличаване на хората, сваляне на съществуването им до ниво сексуално разнообразие.Към това ни водят, като обезличават историята ни!Оставка, на всяка цена! Оставка!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 3 rate down comment 0
STRAHO
преди 8 години
sclavam - РОБ...unam ejus sclavam vocatam Margerita de genere Bulgarorum --- ...един РОБ от рода /семейството, народа/ на БЪЛГАРИТЕ .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 4 rate down comment 0
STRAHO
преди 8 години
Дословно в долонаписаното е упоменат СТАТУТА на една българка продадена най вероятно на някой от пазарите по Средиземноморието. Има толкова много подобни документи а те ....УМУВАЛИ!??? Вероятно не е лесно да се изкара черното бяло дори и да е много учен човек. :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 0
STRAHO
преди 8 години
"Министерството на образованието все още очаква становище от Българската академия на науките (БАН) по повод правилната терминология за турското владичество" !!!!! ?????? ===Да им помогнем на умуващите. Има достатъчно документи в които в прав текст е ПИСАНО!Документът е от Държавния архив на Венеция (Arhivo di Stato di Venetia).Confirmatio status servitutis Margaritaede genere BULGARORUM de loco Bosena (Bozenci) per dominationem candidate die NVI martii a. MCDNI Die NVI predicti Per dominationem data est licentia egregio et sapiente domino Nikolao Marocello, honorio consistorii notonotario, habendi, tenendi, possidendi et alinandi unam ejus sclavam vocatam Margerita de genere Bulgarorum de loco vocato Bosena: que examinata more solito confessa fuit se fore sclavam predicti domini quam sibi conduxit de Romania Laurencius Mudazio de Rethino. ASV Duca di Candia, b. 11. Acturum (1368-1424), framento Nr. 22Датата е 16 март 1411 г.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 0
STRAHO
преди 8 години
Тодор Танев: "Не виждам пропуски в работата на екипа ми"===По същество е така. Прав е убеден е и не лъже. Това беше задачата която трябваше да изпълни. Унищожаването на националното съзнание на българите. Е... българите все още се опъват. макар и вяло и уморено . При следващия опит вече съпротивата ще липсва, но ще им се наложи да почакат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
Pyramid
преди 8 години
"Тодор Танев: Не виждам пропуски в работата на екипа ми "Ако ТОЧНО ТАКА го е рекъл, да си ходи. Дори и за това, че не знае български.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още