IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кунева: Новият законопроект за борба с корупцията е готов

Съдебната реформа е приоритет в законодателната програма на правителството за първото полугодие

13:29 | 03.02.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Кунева: Новият законопроект за борба с корупцията е готов

Новият законопроект за борба с корупцията вече е готов, съобщи по време на парламентарния блиц контрол вицепремиерът Меглена Кунева. По нейни думи проектът ще бъде внесен за разглеждане в Националния съвет по антикорупция през следващата седмица, а след това предстои и обсъждане на текстовете с депутати от различни парламентарни групи.

Първият опит на Меглена Кунева да прокара законодателство срещу корупцията не срещна подкрепата на Народното събрание. 

Пред депутатите днес Кунева посочи още, че ще бъде направена международна оценка на работата на прокуратурата, поискана от Брюксел. 

Тя коментира още, че и Народното събрание също трябва да поеме своя ангажимент във връзка с коментарите в доклада по Механизма за сътрудничество и проверка, защото има много законопроекти, които трябва да бъдат гласувани.

Вицепремиерът поясни, че съдебната реформа е приоритет за правителството. Това е записано и в законодателната програма на кабинета през първото полугодие, приета днес на заседание на Министерския съвет. В нея са включени 73 законопроекта, насочени не само към съдебната система, но и за отбраната, образованието, земеделието и здравеопазването.

Вицепремиерът отбеляза още, че министърът на правосъдието Екатерина Захариева е поела ангажимент да внесе до края на март 2016 година всички необходими актове, свързани с промените в съдебната система и Висшия съдебен съвет (ВСС).

От правителствената пресслужба посочват още, че в програмата на правителството за първите шест месеца на годината са вписани още и продължаване на административната реформа в Министерството на вътрешните работи (МВР), предстоят и промени в законите за отбраната и въоръжените сили, за военната полиция и за резерва и въоръжените сили.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:38 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
0pk
преди 8 години
- Борим ли се? - Борим се! - Айде стига толкова за днес, свободни сте.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още