IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Адвокат: Цветан Василев няма имущество за 2,2 млрд. лева

Банкерът не е искал сръбско гражданство, заяви Константин Симеонов

10:12 | 18.03.16 г. 2
Адвокат: Цветан Василев няма имущество за 2,2 млрд. лева

Цветан Василев няма имущество за 2,2 млрд. лева, заяви пред Нова телевизия Константин Симеонов, един от адвокатите на банкера.

Повод за коментара е изявлението на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ), според което се подготвя рекорден за практиката в Европа иск

Юристът уточни, че исковата молба в Софийския градски съд е не само срещу Цветан Василев, а и срещу още 27 лица. Това означава, че всичкото това имущество не е на Василев.

Константин Симеонов каза, че няма представа кои са тези 27 лица, но предположи, че съпругата и дъщерята на банкера са в списъка.

Имуществото, за което се говори - апартаменти, къщи, влогове, е "много малко парченце от целия пъзел", който е изградила Комисията, каза той.

Запитан дали банкерът има имущество за 2,2 млрд. лв., Симеонов каза: „В никакъв случай“. Той обясни, че на този етап е рано да се говори, защото адвокатите на Василев още не са получили исковата молба на комисията и съпътстващите документи.

„Нямам информация той да е поискал сръбско гражданство. Мисля, че тази информация е невярна. Иначе тече процедура по екстрадицията“, каза адвокатът.

На въпрос защо Цветан Василев е в Сърбия, юристът отговори, че банкерът иска да получи гаранции за физическа сигурност и справедлив процес. Той допълни, че Василев ходи с охрана, защото имало заплахи за неговата сигурност.

Константин Симеонов намеси в разговора името на депутата от ДПС Делян Пеевски, като каза, че го чака това, което се случи на Цветан Василев. Според него Пеевски може да очаква проверка на доходите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:43 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Schroeder
преди 8 години
Ама тука пак се оплитат нещата. Това е иск за незаконно придобитото имущество. А какво стана с липсите от КТБ? Къде са тези пари? Къде са милионите невърнати заеми?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
Ентусиаст111
преди 8 години
Пак почнахме да въртим палачинката. Когат юе се стигне до тазо истина за КТБ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още