IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фандъкова вижда популизъм в критиките за поскъпване на билетите за транспорт

Решението е експертно и е направено на базата на изчисления и анализи, категорична е тя

22:39 | 31.03.16 г. 19
Автор - снимка
Създател
Фандъкова вижда популизъм в критиките за поскъпване на билетите за транспорт

Столичният кмет Йорданка Фандъкова видя популизъм в критиките срещу поскъпването на билета за градския транспорт.

Тя заяви, че “не приема популистки изказвания” по темата по адрес на общинарите от БСП и коалиция Сердика, които се обявиха против поскъпването.

Според Фандъкова предложението на Центъра за градска мобилност е експертно и е направено на базата на изчисления и икономически анализи с категоричното ѝ настояване да няма промяна в цената на картите. 

Йорданка Фандъкова е убедена, че 80 на сто от пътуващите няма да усетят увеличението, защото цените на картите ще се запазят.  Тя припомни, че сред идеите за промени в цената на пътуването с градски транспорт е и исканото от години заплащане на база на пропътуваното време.

"Системата предстои да бъде разработена, но тя също струва пари, затова е направена и съответната икономическа рамка", коментира кметът на София.

Тя припомни, че предстои доставката на 110 нови автобуса, а за още 30 ще бъде обявена процедура за финансиране със средства на Столичната община. 

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:46 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 3 rate down comment 14
data
преди 8 години
Чисто като ценова политика увеличението е правилно , подобна ценова политика има всеки квартален фитнес . За хората че е неприятно - неприятно е
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 10 rate down comment 1
Venislav
преди 8 години
Интересен процент - 80, като по Парето малко...80% са предполагам разни държавни чиновници, пенсионери, ученици и т.н а тези 20% са работещи, които трябва да наваксват за горните изброени, че и билета да стигнат то работата им се вдига :Д
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 19 rate down comment 2
ivanrog
преди 8 години
То и останалите ще го усетят. Първо една част от пътуващите ще слязат от градския транспорт и ще подкарат по някоя трошка, ще им е по-евтино. Второ, не съм сигурен, но това са някъде по 500 хил. на ден повече приходи, което дори и само работните дни да гледаш, са си над 100 млн. лв., които няма да останат в хората, а ще бъдат взети и "разпределени", т.е. градската икономика губи тия пари, почти всички, които пътуват с градски транспорт в София, потребяват огромна част от приходите си и малко спестяват. Трето, при увеличаването на автомобилите, то това ще се отрази и върху улиците. И последно, сигурно ще има и хора, които ще се прехвърлят на такси - трима колеги се събират и им излиза по-евтино, което ще доведе до поскъпване на цялата услуга на такситата, т.е. и тези, които сега ползват таксита, ще харчат повече. И още едно последно, би следвало от увеличения трафик да имаме и по-мръсен въздух. Ето защо, аз мисля, че това няма да засегне само 20-те процента пътуващи, а всички в София.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 25 rate down comment 1
khao
преди 8 години
нека привабим че почти няма инфлация последните 5-6 години ... популист е шефа и
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 28 rate down comment 1
redcretin
преди 8 години
Мда, популизъм е увеличение 60% при по-евтини горива с 40%. Кой поръча новите цени на билетите, аферата Краус в нов вариант ли ще гледаме пак?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 14 rate down comment 2
Sakamano
преди 8 години
"Йорданка Фандъкова е убедена, че 80 на сто от пътуващите няма да усетят увеличението..."А останалите 20% кучета ги яли. Ти си кмет на всички софиянци, а не само на 80 процента!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още