IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ДСБ поиска оставката на транспортния министър заради арестите в бившата ДАИ

Държавата трябва да разследва цялостния начин, по който се назначават изцяло партийни членове в тези структури, настоява Радан Кънев

13:02 | 11.04.16 г.
Автор - снимка
Редактор
ДСБ поиска оставката на транспортния министър заради арестите в бившата ДАИ

Демократи за силна България (ДСБ) поискаха оставката на транспортния министър Ивайло Московски заради скандала с началника на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“ Цветелин Цветанов, съобщава БТА.

В мотивите си за оставката на Московски тъмносините посочват, че до момента никой не е поел политическата отговорност за случилото се в автомобилната инспекция, а самият Цветанов, останал „политически сирак“, по думите на Атанас Атанасов, е назначен с подписа на транспортния министър, като решението е било съгласувано с премиера.

Зам.-председателят на ДСБ допълни, че в бившата ДАИ има две корупционни схеми - на ГЕРБ и на ДПС. Само че вероятно тези от ДПС натопиха тези от ГЕРБ, смята Атанасов.

Проучване на партията разкривало данни за изключително висок корупционен потенциал при издаването на разрешителни за превозвачи в Благоевград, Хасково и Видин. Разрешенията най-често се издавали на членове на две партии - ГЕРБ и ДПС, обясни лидерът на ДСБ Радан Кънев.

„Държавата трябва да разследва цялостния начин, по който се назначават изцяло партийни членове в тези структури и как те после овладяват частния бизнес в името на партийни интереси“, поиска Кънев.

Сходна била ситуацията в Държавен фонд "Земеделие", в държавните предприятия за управление на горите и в Агенцията „Пътна инфраструктура“, според ДСБ.

Ето защо тъмносините искат главният прокурор Сотир Цацаров да "осветли" точно кой прокурор отговаря за всяко едно от големите разследвания за корупция в обществените поръчки, както и за публичен контрол.

Припомняме, че Цветелин Цветанов беше арестуван в края на март. Общо 18 души от сектора бяха задържани за корупция, но на деветима им бяха повдигнати обвинения. Заради акцията спецпрокуратурата вече разпита министъра на транспорта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:41 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още