IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Уволнение в бившата ДАИ заради арестите

Транспортният министър е поискал освобождаването на главния директор на Главна дирекция "Автомобилна инспекция" Владимир Колев

15:14 | 11.04.16 г.
Автор - снимка
Редактор
Уволнение в бившата ДАИ заради арестите

Главният директор на Главна дирекция "Автомобилна инспекция" Владимир Колев е бил освободен от длъжност след разпореждане на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, съобщават от пресцентъра на транспортното министерство.

Причина за освобождаването е, че досегашният главен директор не е осъществявал достатъчен контрол над подчинените му началници на областни отдели „Автомобилна администрация“, поради което са допуснати пропуски в работата и нерегламентирани практики, се посочва в съобщението.

Припомняме, че през миналата седмица директорът на Агенция "Автомобилна администрация" Цветелин Цветанов беше арестуван заради корупция.

От прокуратурата съобщиха, че са задържали 18 души в акцията, но само на половината са повдигнати обвинения. Обмисля се и дали шофьорските книжки, за които има съмнения, че са издадени чрез корупционна схема, да не бъдат анулирани.

Междувременно днес ДСБ поиска оставката на Московски. Председателят на партията Радан Кънев обвини управляващите, че партийни кадри влизат в административните структури и овладяват цели бизнеси.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още