IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Корнелия Нинова е новият председател на БСП*

Социалистката спечели балотажа в лидерската битка с Михаил Миков

14:45 | 08.05.16 г. 6
<p>
	<em>Снимка: БСП</em></p>

Снимка: БСП

Корнелия Нинова е новият председател на БСП, съобщава Нова телевизия.

Социалистката спечели балотажа за лидерската битка с около 40 гласа преднина пред опонента си и досегашен лидер на партията Михаил Миков.

След първия тур Миков имаше преднина от 49 гласа. Той получи одобрението на 329 от гласувалите делегати, а основният му конкурент Корнелия Нинова получи 280 гласа. Трети е депутатът Красимир Янков, който е получил 77 гласа. Следва го областният лидер на БСП в Пловдив Георги Гергов с 55 гласа. Последен с 10 гласа е Валери Жаблянов. 

Минути преди гласуването на балотажа Корнелия Нинова коментира, че е "въпрос на мъдрост новият председател да обедини партията".

Според Нинова всички кандидати за лидерския пост след конгреса трябва да работят заедно. Очаквам новият председател, който и да бъде той, да обединява партията, да тръгваме на предсрочни избори и сваляне на правителството на Бойко Борисов, заяви тя.

Междувременно Михаил Миков обяви, че подава оставка като председател на Парламентарната група на "БСП лява България", предаде БТА. Той обясни, че новият председател на БСП Корнелия Нинова е в правото си да предложи и ново ръководство на парламентарната група.

"По никой начин няма да затрудня новия председател, включително и при предаването на "Позитано", заяви Миков след закриване на заседанието на 49-я Конгрес на партията.

Корнелия Нинова пък обеща втвърдяване на опозиционния тон към правителството и изготвяне на алтернатива.

„Много неща трябва да се свършат. Първо, да започне промяната вътре в партията, организационно обновление, кадри, подготовка на млади хора. След това много силно втвърдяване на опозиционния тон към правителството и това, което се случва в България, и изготвяне на алтернатива“, заяви Корнелия Нинова, цитирана от БТА.
 

*Новината е допълнена в 16.06 ч.

Четете още новини в Dnes.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:01 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 4 rate down comment 0
ASTIN
преди 8 години
Минутка мълчание за тези, които вчера продадоха себе си за пари. (делегатите).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 8 rate down comment 1
крас
преди 8 години
"ЛЯВО" и "ДЯСНО" са двете части от едно цяло. Синята КОРНЕЛИЯ и червената КОРНЕЛИЯ са като двуликия ЯНУС!ВСЪШНОСТ КОЕ Е ЛЯВО И КОЕ Е ДЯСНО В ТОВА ОБРАЗОВАНИЕ НАРЕЧЕНО РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ?!АЗ НЕ ГО ВИЖДАМ. ВСЪШНОСТ НИЕ РЕПУБЛИКА ЛИ СМЕ СЛЕД КАТО БОРИСОВ ГОВОРИ ЗА НЯКАКЪВ ЦАР, А ОПОНЕНТА МУ СТАНИШЕВ ТВЪРДИ, ЧЕ НАЙ ДОБРИЯТ МУ УЧИТЕЛ Е ИСПАНСКИЯ ТАРИКАТ, КОЙТО ЧРЕЗ ПАЗВАНТИНА СИ ВЗЕ ДЪРЖАВАТА НИ НА АБОРДАЖ!!ИСТИНАТА Е, ЧЕ НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 11 rate down comment 2
крас
преди 8 години
Наберете в търсачката :"КОРНЕЛИЯ НИНОВА ЖЕНАТА ХАМЕЛЕОНВижте биография на един безпринципен човек преминал от тъмносинята партия на Костов в червената БСП!Едва на 28 години ТЯ е назначена от КОМАНДИРА за изпълнителен директор на ВТД Техноимпекс и за Председател на борда на директорите на Техноимпортекспорт !Заедно с Грета Ганчева тази жар птица изпълнява командата на Ганчева : Господа, комунистите трябва вече да се разчистят !!За съвместните им действия в тези две ВЪНШНОТЪРГОВСКИ ДРУЖЕСТВА Дончева е разследвана, а Нинова чиста като девица през 2005 г. извършва приватизацията и е изпълнителен директор на вече новият Техноимпекс 98,НИНОВА е едноличения и пълновластен господар на НОВООБРАЗУВАНОТО частното предприятие.Като млад следовател НИНОВА разследва висш служител на БТКОправдаването на МУ е трамплинът, който я изстрелва на висока позиция в БТК!ПРЕДЛАГЖАМ ВИ УДОВОЛСТВИЕТО ДА ПРОЧЕТЕТЕ СТАТИЯТА!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 12
Варяг
преди 8 години
Тая кака няма грешка,мисля че е отличен избор.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 11
Vesko94
преди 8 години
Без силна левица, няма силна десница! Успех на Корнелия!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още