IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бойко Борисов: Разделяме се като приятели и колеги с Ивайло Калфин

Социалният министър обясни, че си тръгва заради партийната дисциплина в АБВ

11:04 | 11.05.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив, БТА</em></p>

Снимка: архив, БТА

Премиерът Бойко Борисов заяви пред министрите, че е  работил прекрасно с  вицепремиера и социален министър в оставка Ивайло Калфин. В началото на днешното правителствено заседание Борисов каза, че то е последно на Калфин.

Вчера той прие оставката на вицепремиера, след като от ръководството на АБВ обявиха, че ще оттеглят подкрепата си от кабинета. Решението им трябва да бъде подкрепено от партиен форум в неделя.

Борисов посочи още, че това е моментът Министерският  съвет да благодари на Калфин за усилията, добрата работа, коректността.

„Разделяме се като приятели, като колеги. Работил съм прекрасно с него и не мога да си изкривя душата и да кажа каквото и да било друго“, коментира премиерът.

Вицепремиерът в оставка Ивайло Калфин също благодари на колегите си за съвместната работа и заяви, че спазва партийната дисциплина с това решение.

Калфин обаче призна, че работата в Министерския съвет ще му липсва.

„Тук се работи в екип – за държавата, не за партии и съм много благодарен на всеки един от вас“, се обърна той към колегите си.

„Желая много успех на този кабинет, защото има нужда от него държавата“, каза още вицепремиерът в оставка и изрази надежда да работи с министрите в различни качества.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:02 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още