IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Премиерът инспектира Северната тангента

След около два месеца пътният възел на Северната скоростна тангента ще може да се ползва, увери Бойко Борисов

16:52 | 12.06.16 г. 1
<p>
	Премиерът инспектира Северната скоростна тангента. <em>Снимка: Фейсбук</em></p>

Премиерът инспектира Северната скоростна тангента. Снимка: Фейсбук

Премиерът Бойко Борисов инспектира строителните дейности на пътния възел на Северната скоростна тангента с бул. „Ломско шосе”.

„Инспектирах строителните дейности на пътния възел на Северната скоростна тангента с бул. „Ломско шосе”. Съоръжението става уникално, работи се денонощно, за да може хората след около 2 месеца да го ползват свободно”, написа премиерът на официалната си страница в социалната мрежа Фейсбук.

Той посочва, че след като бъде пуснат в експлоатация този участък от пътя, хората които живеят в близост ще разберат, че стойността на имотите им се е повишила.

Премиерът напомня, че преди няколко дни с решение на МС са отпуснати 1,5 млн. лв. на Столична община за ремонт и изграждане на довеждащата улична мрежа около Северната скоростна тангента, „за да започне възможно най-бързо работата по тези участъци и да се облекчи придвижването на хората от околностите на столицата”.

Ще бъдат поръчани нови панели за Северната скоростна тангента на стойност 7000 лв, каза Лазар Лазаров председател на УС на Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ) във връзка с кражбата на панели от Северната тангента на столичния околовръстен път. Лазаров коментира, че панелите, които са откраднати са унищожени при демонтажа и не могат да бъдат ползвани отново, предава агенция Фокус.

Северната скоростна тангента бе изцяло пусната за движение в края на април. Проектът е финансиран от старата оперативна програма “Регионално развитие” 2007-2013 г.

Тангентата е с 6 пътни ленти, по 3 в едно направление. Отсечката не е част от Транс-европейските транспортни коридори, но осъществява важна, бърза и директна връзка с главни пътни направления - коридори IV, VIII и X от Транс-европейската транспортна мрежа, през които преминава трафикът от и за Гърция, Румъния, Македония и Сърбия.
Проектът се включва и в автомагистралите „Тракия“ и „Хемус“, път I-8 Калотина - София, I-6 София - Бургас, както и второкласни и третокласни пътища от републиканската пътна мрежа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:54 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 12 rate down comment 1
Pyramid
преди 7 години
"Премиерът инспектира Северната тангента"Просто го обичам този, Велик разбирател е.От всичко. ;-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още