IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ангелкова предлага общи туристически продукти на страните от Черноморския регион

Над 53% от чуждестранните туристи, посещаващи България годишно, идват от този регион

16:07 | 23.06.16 г. 2
Ангелкова предлага общи туристически продукти на страните от Черноморския регион

Черноморският регион е сред най-важните и големи генериращи пазари за българския туризъм. Над 53% от чуждестранните туристи, или 3,7 милиона души, посещаващи България годишно, идват от държавите-членки на Организацията за Черноморско и икономическо сътрудничество (ОЧИС). Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на конференцията на министрите на държавите от ОЧИС, отговарящи за култура и туризъм, която се провежда в Сочи.

„Ако погледнем региона като едно цяло, то той се оказва, че е сред най-важните и големи генериращи пазари за българския туризъм“, подчерта Николина Ангелкова, цитирана от пресцентъра на министерството. 

Според нея страните от ОЧИС трябва да работят за улесняване и насърчаване на пътуванията в рамките на организацията и за разработване на общи продукти, които да привлекат повече туристи от далечни пазари.

„Трябва да използваме и опита, който е натрупан в рамките на сътрудничеството в Дунавския регион, за да надграждаме постигнатите резултати“, каза още тя.

Българският министър е изтъкнала и кино туризма като възможност за популяризиране на туристическите дестинации чрез филмите. Ангелкова представи българския опит в разработването на рекламно видео, в което участват някои от най-големите холивудски актьори. Тя подчерта, че това е реален маркетингов инструмент за насърчаване на туризма.

Министърът на туризма Николина Ангелкова бе предложена за координатор на групата по туризъм в рамките на страните от Организацията за Черноморско и икономическо сътрудничество. Предложението бе направено от генералния секретар на организацията Майкъл Христидес по време на конференцията на министрите на държавите от ОЧИС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:06 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Aldebaran de Tauro
преди 7 години
Навремето, като изръсех някоя тъпотия, баща ми казваше: "Ако беше малко по-умен, щеше да разбереш колко си ***"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
dzk
преди 7 години
а лодки и платноходки ще има ли?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още