IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Километрични задръствания се образуват по пътя към Гърция

Интензивен е трафикът на леки и товарни автомобили през ГКПП-Кулата и ГКПП-Маказа

14:08 | 02.07.16 г.
Километрични задръствания се образуват по пътя към Гърция

Засилва се автомобилното движението през граничните пунктове с Гърция в посока "изход", съобщиха от пресцентъра на МВР, цитиран от БТА.

Интензивен е трафикът на леки и товарни автомобили през ГКПП-Кулата, където има около трикилометрова колона от чакащи. Увеличава се и броят на преминаващите леки коли през ГКПП-Маказа, там опашката е около два километра, уточняват от ГД "Гранична полиция".

Причината е, че Маказа е най-прекият път към морето в Гърция за хората от Източна България, а и за хилядите румънци тръгнали натам, посочва Dnes.bg. Той е вторият по натоварване на гръцката граница, въпреки че оттам минават само леки коли. В най-натоварените дни броят на колите стига близо 10 000. В същото време има само две трасета, а пътят е тесен, няма паркинги и заведения.

Ситуацията на Маказа ще остане такава през цялото лято. А разширяването на пункта, което би облекчило трафика, засега е само на етап идея.

Интензивен е трафикът в двете посоки през граничните пунктове с Турция - "Капитан Андреево", "Лесово" и "Малко Търново", но няма струпване на чакащи превозни средства. 

На българско-румънската граница на ГКПП "Дуранкулак" изчакващите леки автомобили както за влизане, така и за излизане от страната, са в колона, дълга към 1,5 километра. Засилено е движението през ГКПП "Видин-Дунав мост", където в посока "изход" изчаква дълга около километър опашка от товарни автомобили, и през ГКПП "Русе-Дунав мост". 

Приблизително километър е дълга и колоната от изчакващите в посока "вход" леки коли на ГКПП-Калотина на българско-сръбската граница.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още