IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ангелкова започна консултации за промени в статута на националните курорти

Предвижда се законодателните промени да влязат в сила за сезон 2017 г.

15:57 | 23.08.16 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Специална наредба към Закона за туризма ще уреди статута на националните курорти. В нея ще бъдат разписани конкретни текстове за промяна на облика за всеки от тях. Това каза днес министърът на туризма Николина Ангелкова по време на среща, инициирана от нея за бъдещето на курортния комплекс Слънчев бряг.

В дискусията участваха и кметът на община Несебър Николай Димитров, народният представител Димитър Бойчев, хотелиери, ресторантьори, концесионери на плажове и др., съобщават от туристическото министерство.

Ангелкова обясни, че целта на първата консултативна среща с всички ангажирани страни е да се набележат мерки, които да дадат резултат още през следващия летен сезон. 

„Слънчев бряг е един от най-големите ни курорти, който формира голяма част от облика на летния ни туристически продукт. Всички ние трябва да се обединим и да намерим работещи решения, за да променим начина, по който изглежда“, каза министърът.

Участниците в срещата предложиха да се забрани поставянето на преместваеми обекти на определени места в курорта и да се обособят отделни парцели за тях. По този начин ще се изчистят централните алеи от загрозяващите ги обекти и ще се въведе ясен регламент за тяхното поставяне.

„Слънчев бряг“ АД ще изпълни тези изисквания, но те трябва да се прилагат и в частните имоти, защото в противен случай няма да постигнем видим ефект. Именно затова е важно заедно да набележим изискванията и да ги приложи на практика“, подчерта министър Ангелкова.

Експертите на Министерството на туризма ще предложат конкретни текстове, които да бъдат обсъдени на втора подобна среща с всички ангажирани страни в края на летния сезон.

Предвижда се те да залегнат в законодателните промени и да са в сила за сезон 2017 г. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:04 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
redcretin
преди 7 години
Тъпата куч-ка да се справи с Доган-сарай първо, после да обсъжда промени!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още