IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бъчварова: Съществува трайна тенденция за намаляване на бежанския натиск

В ход са процедурите за усвояването на отпуснатите от Европа пари за охраната на границите, каза вицепремиерът

18:50 | 10.11.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Роберт Калиняк и Румяна Бъчварова на ГКПП &quot;Капитан Андреево&quot;. Снимка: <em>МВР</em></p>

Роберт Калиняк и Румяна Бъчварова на ГКПП "Капитан Андреево". Снимка: МВР

Съществува трайна тенденция към спад на миграционния натиск, коментира вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, цитирана от БТА. Тя посети граничния пункт с Турция "Капитан Андреево".

Румяна Бъчварова и нейният колега Роберт Калиняк - вицепремиер и министър на вътрешните работи на Словакия, бяха на пункта във връзка с ротацията на словашкият контингент от 25 души в състава на новата Главна европейска агенция за гранична и брегова охрана.

Българският министър запозна госта с охраната на границата с Турция, условията на работа и техническото обезпечаване.

Основните усилия в момента са насочени към непропускането на нелегалните емигранти през границата със Сърбия. Лъжа е, че в момента те се насочват към едни или други населени места, посочи Бъчварова. При необходимост търсещите убежище ще се настаняват във временни центрове.

Бъчварова информира още, че в момента се подготвят процедурите за усвояването на отпуснатите от Европа пари за охраната на границите ни.

В министерството е създадено специално звено, което ще се занимава с обществените поръчки при разпределението на средствата.

Новините около бежанската вълна можете да следите тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:44 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още