IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гръцката полиция успява да опази граничния пункт Промахон - Кулата от фермерите

Фермерите обаче не се отказват да блокират движението през пункта

22:11 | 27.01.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: <em>архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Гръцката полиция отново не позволи на фермерите да блокират граничния пункт с България "Промахон - Кулата", съобщава "Катимерини". Фермерите излязоха на протест срещу увеличаването на данъците и социалните осигуровки на заетите в сектора.

Тези мерки са част от споразумението между Гърция и нейните кредитори. Затова и фермерите се опитват да блокират границата с друга държава от ЕС, за да предизвикат вниманието на Брюксел.

Засега правителството спазва обещанията, дадени в София, че ще защити свободното движение между двете страни. 

След като полицията не позволи на тракторите да затворят границата, местните фермери коментираха, че имат План Б и ще го изпълнят. "В крайна сметка ще превземем граничния пункт Промахон", категоричен е лидерът на протеста Стергиос Литос пред Ana Mpa.

Тракторите са спрени по пътя, свързващ Серес и Солун.

Блокади спират движението по националните магистрали в страната, допълва още "Катимерини". Засегнати са пътни артерии в централната част на страната (край Лариса)и на полуостров Пелопонес. В четвъртък за кратко беше спряно движението между Серес и Солун.

Очакванията са, че през следващата седмица протестът ще се разрасне.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:21 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още