IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Японска телевизия ще снима имиджов клип за България

Интересът към страната ни се е увеличил след гостуването на изложбата на тракийските съкровища в Япония

16:38 | 03.04.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Минисетрство на туризма</em></p>

Снимка: Минисетрство на туризма

Министерството на туризма е подкрепило намерението на японска телевизия да направи безплатна медийна туристическа програма за България с цел увеличаване броя на туристите от Япония. Предложението е обсъдено на срещата на министъра на туризма Стела Балтова с председателя на Бизнес асоциация Япония – Югоизточна Европа Кихачиро Нишиура, съобщиха от ведомството.

Телевизионният японски канал се следи от 40 млн. домакинства. Предвижда се излъчване на 4-минутна рубрика, насочена към японците на възраст 40-60 години, които най-много пътуват в чужбина. От бизнес асоциацията са потърсили съдействие по отношение на информация за подходящи и атрактивни места за заснемане. 

Японските туристи са силно заинтригувани от възможността да посетят България и на място да се запознаят с шедьоврите на тракийската култура. Интересът към страната ни се е увеличил след гостуването на изложбата на тракийските съкровища в Япония. В момента японските туристи идват основно за посещение на фестивала на розата.

Министър Балтова отчете интереса към тракийската култура като добро фокусиране с оглед получаването на нови знания за културата, изкуството и историята. Тя посочи, че България е известна в Япония с киселото мляко, българската роза и Котоошу.

Кихачиро Нишиура допълни, че има планове при организиране на събития в японската страна, свързани с културата и историята на България, същите да бъдат популяризирани в социалните медии с цел привличане на повече млади хора. Той обяви, че се обмисля през следващата година Balkan Japan Bowl да се проведе у нас. За първи път това мероприятие е организирано в Америка, но сега погледите са насочени към Европа. Тази година се е състояло в Белград.

Основната цел е да се помогне на студенти от Балканския полуостров да научат повече за Япония като страна - история, култура, език, чрез различни културни и спортни дейности. Събитието се провежда под егидата на нейно височество принцеса Хисако Такамадо, която е почетен патрон на Japan Bowl.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:49 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още