IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лиляна Павлова: Има огромно закъснение в ремонта на НДК

В сряда ще стане ясно кой ще бъде номиниран за български еврокомисар, твърди министърът за българското председателство на Съвета на ЕС

11:42 | 07.05.17 г. 4
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Има огромно закъснение в ремонта на НДК. Това обяви министърът за българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова.

По думите ѝ има недофинансирани, непредвидени и допълнително възникнали ремонти, които тепърва трябва да бъдат възложени. Предстои да бъдат обявени над 10 обществени поръчки за сериозни суми, свързани с трансфери, логистика, кетъринг, наемане на зали и хотели, каза още Павлова и обеща провеждането на търговете и всички процедури да протекат при пълна прозрачност.

„Председателството има две измерения – едното е политиката, представянето, защитаването на българските интереси, пречупени спрямо европейските политики.  Второто е инфраструктурното измерение – ремонтът на НДК, ремонтът на останалите сгради, съпътстващата инфраструктура”, поясни Павлова.

По думите ѝ в сряда ще стане ясно кой ще бъде номиниран за български еврокомисар, но категорични отказа да коментира дали това ще бъде Мария Габриел. 

Относно новия си пост, Павлова обясни, че решението за това кой да поеме дадено министерство, е на министър-председателя и коалиционните му партньори. „Председателството на Съвета на ЕС е изключително важна тема, която е надпартийна и е значима национална кауза. Благодаря за доверието, което ми бе гласувано с поверяването на тази важна задача“, коментира бившият регионален министър.

„В цялата си професионална кариера съм работила с европейски проекти, европейско финансиране и координация на европейски фондове. Европейската комуникация и  координация е част от моята биография повече от 20 г.”, подчерта тя, след като бе запитана  защо не е отново регионален министър, а пое друг ресор.

Павлова уточни, че наследникът ѝ в Министерството на регионалното развитие е заместник-министърът, който работеше с нея в двата предишни мандата на Бойко Борисов. Това показва приемственост и  продължение на започнатото от нас двамата като екип, уточни тя.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:19 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 0
obafeme
преди 6 години
дано да е всичко наред с ремонта, да не вземе да падне осветлението и да убие някой, че тя лили-килъра вече има опит
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 1
serafima
преди 6 години
Тъкмо възможност, лиляно дебелано (партизанската унука, живееща в блок на АБПФК), горда наследничка на комунистически род по нейно изявление по медиите, да продължаваш да крадеш, защото секна санирането и магистралите. А ти си толкова дебелокожа, че всеки, който е направил и намек за кражбите ти, ще го упрекнеш във всички земни грехове.Срам и позор! На и на тебе ще ти дойде краят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
lyusien
преди 6 години
Със сигурност за това голямо закъснение е виновно служебното правителство на Герджиков което бе на власт само 3 месеца
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 3
lozkhris
преди 6 години
А ти вече имаш огромно закъснение в ЕГН-то...Виж, с килограмите си далеч напред...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още