IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЗК проверява три фирми за картел в санирането

Независимият регулатор търси доказателства, че дружествата са манипулирали обществена поръчка

13:34 | 11.05.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е извършила едновременни проверки на място в дружества, които участват в процедура за обществена поръчка по Националната програма за енергийна ефективност, съобщиха от регулатора.

Вчера са проверени софийските офиси на „Архкон Проект“ ООД, „Евиданс инженеринг“ ООД и „ВМЛ – консулт“ ЕООД.

Проверките на КЗК са направени като част от проучване по преписка, образувана след самосезиране на Комисията, като целта е да установи има ли извършено нарушение по чл. 15 от Закона за защита на конкуренцията.

“Целта на проверката на място е да се открият и изземат преки и косвени доказателства за евентуално извършено от проверяваните предприятия нарушение в областта на забранените споразумения, решения и съгласувани практики (картел), изразяващо се в манипулиране на процедура за обществена поръчка по Националната програма за енергийна ефективност”, пише в информацията на КЗК.

“В случай, че събраните доказателства потвърдят наличието на нарушение, Комисията ще предяви на ответните дружества твърдения за извършени нарушения”, съобщават от независимия регулатор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:14 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още