IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Експерти подготвят типови договори и за търгове за пътно строителство

Има готовност за въвеждане на типови договори във ВиК сектора, но се чака одобрението на финансовия министър

17:08 | 29.08.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Агенция &quot;Пътна инфраструктура&quot;</em></p>

Снимка: Агенция "Пътна инфраструктура"

Експерти от Агенция „Пътна инфраструктура“ и Камарата на строителите в България започват подготовката на проекти на типови договори за рехабилитация на републиканската пътна мрежа.

За това се договориха председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов и инж. Светослав Глосов, член на Управителния съвет на Агенцията, с ръководството на организацията.

В работни групи експертите ще разработят проекти на типови договори за рехабилитация на републиканските пътища. Целта е улесняване на инвестиционния процес и по-добра подготовка на администрацията и бизнеса, която ще позволи бърз старт на редица проекти при акумулирането на финансов ресурс след внедряването на тол системата, посочват от пресслужбата на пътната администрация.

Камарата на строителите от години настоява за въвеждането на типова документация в тръжните процедури за строителство.

Подобна типова документация вече е одобрена от Министерството на околната среда и водите за обществените поръчки за строителство във ВиК сектора. Очаква се обаче тя да бъде одобрена от финансовия министър Владислав Горанов преди да влезе в оборот.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:30 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още