IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БСП ще търси съдействие от ДПС и "Воля" за вота на недоверие срещу кабинета

Следващата седмица предстоят разговори между партиите

12:39 | 02.11.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Следващата седмица БСП започва разговори с ДПС и "Воля" за внасяне на вот на недоверие към кабинета "Борисов 3". Това съобщи пред журналисти председателят на БСП Корнелия Нинова, предаде БТА.

„Решихме на заседание на парламентарната група да излъчим един екип, да помолим колегите от ДПС и "Воля" да направят същото и другата седмица да започнем официално разговорите по темата на вота и кога да го внесем“, каза Корнелия Нинова. 

Социалистите предлагат темата да е корупция. „Това не ни ограничава в кои сфери да говорим за корупция, може да е в здравеопазване, образование, регионално развитие, навсякъде имаме поводи за това“, посочи тя.

На въпрос откъде ще съберат необходимите 121 гласа, за да бъде вотът успешен, лидерът на БСП обясни, че вотът не е само математика, а политика и разговор за проблемите.

Нинова отбеляза, че на Консултативния съвет за национална сигурност при президента от една от службите са запознали участниците в заседанието със статистика за 15 млрд. лева, които се крадат в България годишно.

По думите й предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС не може да е оправдание за корупцията, „която се вихри в държавата“. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:25 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още