IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Икономическа полиция" разследва пожара в депото за отпадъци край Шишманци

Въпреки това и днес ще има протест

08:58 | 16.08.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Районната прокуратура в Пловдив започна разследване на обстоятелствата, довели до големия пожар в депото за отпадъци край село Шишманци. Проверката е възложена на отдел „Икономическа полиция", съобщава БНТ.

Въпреки това и днес ще има протест срещу депото за боклук. Преди два дни над 200 души от Шишманци, Белозем, Раковски и други населени места бяха блокирали пътната отсечка към депото. Сред протестиращите беше и кметът на община Раковски Павел Гудеров, който бе категоричен, че заводът трябва да работи, но това трябва да става безопасно за жителите на околните села. Кметът на село Белозем Иван Тачев също подчерта, че заводът е нужен на хората, но трябва да работи в необходимите норми. Протестиращите се изказаха с недоверие към заключенията на РИОСВ - Пловдив за въздуха, според които няма превишения на нормите за качеството му. 

Днес хората са пред завода в Шишманци от 6 часа сутринта, за да не допуснат камиони, извозващи боклук да влизат и да излизат. В декларация, разпространена днес, се иска дейността на завода да спре, както и провеждането на референдум.

Днес вече няма дим. Пожарникарите работят по спирането на димоотделянето, което беше големият проблем.
Продължава гасенето в северната част на сметището, което е трудно достъпно.

Регионалната дирекция за опазване на околната среда съобщава за превишаване на нормите за чистота на въздуха, но далеч по-малко, отколкото в предходните дни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:53 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още