IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Премиерът: Щеше да е лицемерно, ако бяхме издигнали друг кандидат освен Гешев

Не може да се разхождаш по Орлов мост и да говориш за върховенство на закона, коментира Борисов

09:46 | 25.10.19 г. 6
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

„Ако бяхме издигнали и друг кандидат за нов главен прокурор, освен Гешев, това щеше да е лицемерно. Обществото щеше ли да вярва на партиен кандидат?”. Така премиерът Бойко Борисов коментира в ефира на  Нова телевизия избирането на Иван Гешев за главен прокурор. Министър-председателят бе категоричен, че не е искал да посочва човек, на когото няма доверие.

Припомняме, че Гешев събра вчера 20 гласа в своя подкрепа.  По време на избора сградата на ВСС бе под полицейска блокада, а протестиращи срещу назначението му затвориха Орлов мост до днес сутринта. Срещу него гласуваха само четирима членове на Висшия съдебен съвет. Борисов  няколко пъти бе споменавал името на евродепутата Емил Радев за евентуален обвинител номер едно, но така и не беше издигнат, а в момента Радев е евродепутат. 

Премиерът коментира и блокадата на възловото столично кръстовище. „Не може да се разхождаш по Орлов мост и да говориш за върховенство на закона. Има 2 милиона души, които не са съгласни с това. Осигурили са им трасе, за да стигнат до президентството, където да си протестират”, каза Борисов.

Относно местния вот премиерът каза: „Това е най-евтината ни кампания. Похарчили сме толкова, колкото законът позволява – в рамките на субсидията и по банков път. Дарения не приемаме и не сме приемали”, каза още Борисов относно предстоящите в неделя местни избори.

Той категорично отхвърли възможността кандидатът на ГЕРБ за кмет на София – Йорданка Фандъкова, да не стигне до евентуален балотаж.

На въпрос какво мисли за очаквания на много места в страната втори тур на изборите, премиерът отговори: „Това е демокрация. Това е хубаво, защото пък на много места е и ГЕРБ. И освен видимите резултати, които са безспорни – в партията има и хора, с които се разделяме. С едни се разделих, с други предстои да се разделя”.

Борисов заяви категорично, че ТЕЦ Варна не е пример за обвързаност между ГЕРБ и ДПС. „Каква е тази обвързаност? Става дума за енергетиката. Нека всеки си гледа работата“, заяви той и добави, че обвиненията, които му се отправят в тази посока са неоснователни, включително и тези от страна на Валери Симеонов. „Имаме подписано споразумение, имаме си и програма. С Каракачанов работим перфектно. И със Сидеров работим добре. През изминалия месец не им обръщам внимание. По време на кампания всеки прави политика“, заяви Борисов, коментирайки бъдещето на коалиционното управление.

„За мен най-важно е ГЕРБ да е първа политическа сила и след местните избори. Важно е и колегите от „Патриотичния фронт” също да се представят добре, за да потвърдим доброто управление”, каза още министър-председателят.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 6 rate down comment 0
vladtepes
преди 4 години
Гешев е юрист-милиционер с висше милиционерско образование и няма необходимата юридическа подготовка за прокурор камо ли главен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 18 rate down comment 2
khao
преди 4 години
наистина щеше да е лицемерно... наглоста ви стана толкова голяма, че лицемерието вече е излишно
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 12 rate down comment 1
Пишман Investor
преди 4 години
краденгяс.........
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 15 rate down comment 1
Mechkata
преди 4 години
"По време на кампания всеки прави политика, а през останалото време какво правим?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 25 rate down comment 11
s3
преди 4 години
Гешев си е заслужил поста на главен прокурор, защото се е доказал като личност и специалист през годините. Той много години работи усърдно, редно е да получи повишението. Няма по-заслужил от него за поста и е добре че справедливостта възтържествува.Дано да се докаже на поста както успяха предшествениците преди него. Както Цацаров се доказа и дори прокуратурата получи неговото име Цацаратура, така и Гешев да се докаже и да говорим за Гешефтура.И както вчера хората от подкрепящия митинг казваха: Гешев е Радост.Успех.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 27 rate down comment 7
megiddo
преди 4 години
Долна крадлива мутра.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още