IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Строежът на магистралата Русе-Велико Търново ще започне през декември

Около 90% е проектната готовност на двата лота - от Русе до Бяла и обхода на град Бяла, посочи Искрен Веселинов

20:50 | 09.03.20 г. 3
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Министерски съвет</em></p>

Снимка: Министерски съвет

Строежът на магистралата от Русе до Велико Търново ще започне през декември, съобщи в Русе председателят на парламентарната комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление Искрен Веселинов, цитиран от БНР. 

„Мога да успокоя русенци.., че магистралата – продължава да се движи по нея въпросът и в рамките на тая календарна година ще започне строителството“, каза Искрен Веселинов.

Той обясни, че около 90 процента е проектната готовност на двата лота - от Русе до Бяла и обхода на град Бяла. Според него забавянето на проекта за третия участък от Бяла до Търново може да бъде наваксано.

По думите на Веселинов около 1,2 млрд. лева ще са нужни за изграждането на магистралата, която е с дължина 133 километра.

Веселинов обясни, че няма да се чака новия програмен период на оперативната програма „Транспортна свързаност“ и за началото на строежа ще се използват пари от държавния бюджет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 0
doba
преди 4 години
Почва се от най-натоварения учатък.Русе - В Търново е уджаст!Между друтото, чува ли се нещо за АМ Черно Море.Налято от Каварна до Поморие трафикът е смъртоносен!В буквалния смисъл.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 1
pioner
преди 4 години
А дано да са ни живи внуците та дано те я видят поструена.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 16
Sokratus
преди 4 години
И като стегне магистралата до Велико търново, после на къде ще ходят колите и камионите? Ще паркират и на обратно може би!Винаги се почва от най-бавният участък - планината!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още