IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЗК отново влезе в офиса на Българската петролна и газова асоциация

Поводът е проверка за евентуални нарушения при цените на горивата

13:13 | 27.05.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Представители на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) са влезли в офиса на Българската петролна и газова асоциация (БПГА), като поводът е проверка за евентуални нарушения при цените на горивата. 

Андрей Делчев от ръководството на Българската петролна и газова асоциация заяви, че се оказва пълно съдействие на КЗК и припомни, че и преди е имало такива проверки.

Той e категоричен, че няма картел при горивата и припомни, над 50% от цената на горивата представляват акциз и ДДС.

Преди седмица КЗК запечата офиса на БПГА след внезапна проверка. Акцията беше предприета в рамките на образувано производство за установяване на евентуално извършени нарушения, свързани с недопустими практики при определяне цените на масовите автомобилни горива по веригата производство/внос – съхранение – търговия на едро – търговия на дребно както на отделните хоризонтални нива, така и по вертикала.

Един ден след запечатването юристът Светослав Бенчев, член на БПГА, заяви в ефира на bTV, че това не е първата проверка на КЗК спрямо организацията, като припомни, че по време на последното „посещение“ не са били намерени никакви доказателства за картел при горивата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:23 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 0
Zlato
преди 3 години
Предполагам, търсят нотариалните актове за стоте бензиностанции, които ще наемат временно. До началото на летния сезон остава малко време и сто бензиностанции трудно се строят за 20 дена :-)През 2025 година България ще се превърне в най-охраняваната бензиностанция след като ни доставят 8-те американски Ф16 :-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още