IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Служебните министри ще отговарят онлайн на въпроси на граждани

участник в рубриката е министърът на икономиката Кирил Петков, а включването му ще е в петък от 8:30 часа

19:21 | 21.07.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Служебният кабинет в залата на Народното събрание. <em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Служебният кабинет в залата на Народното събрание. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Ръководеният от Стефан Янев служебен кабинет обяви нова инициатива за прозрачност - служебните министри да отговарят на въпроси на граждани и медии онлайн.

Новата рубрика във Facebook-страницата на правителството носи името „Властта говори! Открито". Замисълът е членовете на кабинета да отговарят на въпроси, зададени предварително, както и по време на самото излъчване.

Първи участник в рубриката е министърът на икономиката Кирил Петков. Включването му ще е в петък, 23 юли, от 8:30 ч. Въпросите към него ще могат да бъдат задавани във фейсбук страницата на МС както по време на излъчването, така и предварително публикувани в коментарите под видеоанонса на министъра.

В прессъобщението не се уточнява дали рубриката ще се поддържа всекидневно и в един и същи час (което е логично на фона на вероятно ограниченото времево правителство), колко време ще продължава, както и дали всички от министрите ще се включат.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:05 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още