IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БСП потвърди: Няма да подкрепи кабинет на ИТН, ако Петър Илиев не бъде оттеглен

Социалистите оценяват високо положените усилия на преговорния екип за постигане на политическо споразумение

12:38 | 10.08.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Пресцентър на БСП</em></p>

Снимка: Пресцентър на БСП

БСП няма да подкрепи проектокабинета на партия "Има такъв народ" (ИТН), ако Петър Илиев не бъде оттеглен. Това реши Политическият съвет на коалицията "БСП за България", съобщиха от партията.

Социалистите оценяват високо положените усилия на преговорния екип за постигане на политическо споразумение, но изразяват резерви по отношение на персоналния състав на предложения кабинет и по-конкретно към кандидатурата на Петър Илиев за вицепремиер и вътрешен министър. 

Ако Илиев не бъде оттеглен, БСП няма да подкрепи предложения от ИТН състав на кабинет, се казва в позицията.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви още вчера на пресконференция, че социалистите настояват мандатоносителят да преосмисли решението си за Петър Илиев. 

По-рано днес и от „Демократична България" обявиха, че няма да подкрепят предложения от „Има такъв народ“ кабинет.

„От самото начало казахме, че ще подкрепим само и единствено правителство, което може да направи промяна и ние днес не можем да допуснем да предадем нашите избиратели“, каза на брифинг Христо Иванов. Той подчерта, че няма как да бъде подкрепено правителство, наложено със заплахи и диктат, такова, което от самото начало показва индикации за отвореност към ДПС.

Парламентарната група на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ също отказа да подкрепи кабинета на ИТН. Мая Манолова бе категорична, че на миналогодишните протести гражданите са поискали правителство на промяната, каквото не е било предложено от партията победител на предсрочните парламентарни избори. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още