IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Корнелия Нинова: Да постигнем съгласие за актуализация на бюджета

Ако не бъде връчен мандатът на БСП, социалистите са готови на допълнителни разговори с политическата сила, на която бъде гласувано доверие

16:39 | 23.08.21 г. 4
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Корнелия Нинова предлага в следващите дни, преди да бъде връчен третият мандат за съставяне на правителство, да бъде намерена парламентарна подкрепа за актуализацията на бюджета.

"Актуализацията е абсолютно наложителна. Разбира се, с някои от предложенията на служебния кабинет ... не сме съгласни и няма да ги подкрепим. Някои от тях ще подкрепим, но ще внесем и свои“, каза Нинова, цитирана от БНР.

Основното е да потърсим съгласие по актуализацията на бюджета, заяви лидерът на левицата. Докато чакаме третия мандат, има въпроси, които не могат да чакат, категорична е Нинова. 

Тя предложи четирите партии - трите партии на протеста и БСП, да излъчат икономисти, финансисти и специалисти по социална политика и до петък да постигнат съгласие как да актуализират бюджета.

„Вместо да се пазарим при кого да отиде третият мандат, нека 4 партии да постигнем съгласие за актуализацията на бюджета, като се обърне внимание на парите за пенсии, COVID-19, средства за МВР и Министерството на отбраната за опазване на границата“, разясни Нинова, цитирана от БГНЕС.

Мнозинство по актуализация на бюджета ще е добър знак, че ще можем да постигнем мнозинство за правителство. Ако до петък не успеем да имаме такова мнозинство, ще продължим разговорите. Това предложение ще го направим в сряда в парламента. Нека да съставим мнозинство за актуализация на бюджета, която е наложителна, призова още Нинова.

По думите й не е нормално партиите да диктуват на държавния глава как и по какъв начин да бъде връчен третият мандат. Тя добави, че ако не бъде връчен мандатът на БСП, социалистите са готови на допълнителни разговори с политическата сила, на която бъде гласувано доверие за съставяне на правителство.

Тя увери, че разговори ще има и с ИТН, а ако БСП получи мандата, също ще ги поканят на разговори.

Нинова коментира, че не знае кога ще са разговорите през тази седмица в Народното събрание, но БСП намира за неестествено партиите да се договорят на кого президентът да даде мандата.

„Не можем да участваме в такива абсурдни разговори, това е противоконституционно да отнемаме права на президента, но в разговори за политики ще участваме“, обобщи тя.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 3 rate down comment 1
bgMan
преди 2 години
никва актуализация на бюджет, никви партийни субсидии
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 1
Asdf1234
преди 2 години
Не партиите диктуват на Румено - Радващия, Те. Той диктува на партиите. Групира ги, като в детската градинка.. Започва да прилича на Пинокио.. Татко Карло е в Кремъл и ни увещава, че синчето не е с дървена глава.. Какви партии само ??? Без ГЕРБ и ДПС само, сънувате витруален с екс в който искате да сте отгоре. Проблемът е че това няма, как да се случи.Когато изчегъртате двете партии изобщо да ги няма в ефир, ще си правите каквото искате. В момента се опитвате да хванете на Руменчо п р д н ... та
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 0
дядя Вова
преди 2 години
Мафията винаги намира общ език между клановете, щом е за кльопачка!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 1
abdul
преди 2 години
Гладна кокошка просо сънува.Ще караме на 1/12.Който е на бюджетна хранилка да го духа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още