IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Корнелия Нинова: Нови избори и служебен кабинет са най-лошият вариант за България

Правителството беше свалено за пари, за власт, за постове и за икономически интереси, категоричен е вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията в оставка

10:34 | 25.06.22 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Нови избори и служебен кабинет са най-лошият вариант за България, заяви пред БНТ вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията в оставка Корнелия Нинова. 

Според нея, ако това Народно събрание не успее да излъчи нов кабинет след одобрения вот на недоверие към настоящото правителството, отиването на предсрочни избори ще доведе до липсата на действащ парламент, който да подготви и гласува бюджета за следващата година. Чакат ни тежка есен и зима, смята тя. 

„Правителството беше свалено за пари, за власт, за постове и за икономически интереси“, посочи още вицепремиерът в оставка. По думите ѝ кабинетът се е справил добре с мерките, предприети към най-уязвимите групи хора в условия на криза.

По темата за военния конфликт в Украйна Корнелия Нинова отново увери, че България не изнася оръжие за там. „България не е изнесла и един патрон за Украйна“, каза още тя и посочи, че България изнася оръжия и боеприпаси за други държави, но не може да контролира какво те правят с тях.

Нинова посочи още, че темата за европейската интеграция на Република Северна Македония е била използвана у нас за вътрешнополитически цели, най-вече от „Има такъв народ“ и ГЕРБ-СДС, както и че френското председателство е имало едновременно добри, но и неприемливи предложения.

„Продължаваме Промяната" да не вярват на мимикрията на Бойко Борисов“, каза още Корнелия Нинова по темата.

В четвъртък Нинова заяви, че темата за Северна Македония е абсолютно изкуствено повдигната и преекспонирана. Според нея това е "измислена димка", направена с цел да се отклони вниманието.

"Истинската причина са пари и интереси. Статуквото се обедини, за да спре продължаването на промяната. Аз мислех, че ще изкараме по-дълго време, защото имахме добро правителствено споразумение, но двама от партньорите не се разбраха", коментира Нинова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:48 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още