IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще заменят ли българи и англичани липсващите руски туристи по Черноморието?

Цените на услугите в момента се коригират, защото не е добре за бизнеса, ако продуктът стане непродаваем, посочи Мария Табакова

16:55 | 18.07.22 г. 2
Ще заменят ли българи и англичани липсващите руски туристи по Черноморието?

"Руснаците разпродават имотите си на морето, а годината е нулева откъм руски туристи. Преди по това време на сезона имаше около 450 хиляди - 500 хиляди руски туристи и постоянно пребиваващи руснаци по българското Черноморие. Няма как липсата на руски туристи да не окаже своето влияние, коментира тя. – Основно руският и българският турист са тези, които не потребяват ол инклузив, което за бизнеса е по-добър вариант. Очакванията са повече туристи да дойдат на морето от края на юли, началото на август и сезонът да не бъде толкова лош."

Табакова посочи, че след ръста на цените на услугите по Черноморието в момента те се коригират, защото „ако продуктът стане непродаваем, това също не е добре за бизнеса“.

Общинският съветник отбеляза, че благодарение на културните мероприятия и фестивали в Бургас нещата вървят добре, но на другите места по Черноморието не е така и хората се опитват да закрепят положението.

„В Бургас имаме голяма посещаемост на различни театрални групи и артисти. Провеждат се танцови фестивали, концертни прояви и мероприятия. Бургас работи в посока предлагане на целогодишен туристически продукт”, заяви Табакова.

Що се отнася до възможностите за решаване на проблема с липсата на кадри за бизнеса, тя сподели, че сред бежанците от Украйна, които са останали в България, има хора, които са страхотни специалисти в различни сфери и вече работят тук, което е голям плюс за обществото ни.

Как се преодолява недостигът на кадри в туризма? Силен или слаб туристически сезон да очакваме? Ще повлияе ли Covid на туризма? Как привлича туристи Община Бургас?

Целия разговор може да видите във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването „В развитие” гледайте тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:30 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 5 rate down comment 0
Dr. Vatnikov
преди 1 година
А относно изказването, че за бизнеса било по-добре да продава ол инклузив - ясно е въпросната лелка чии интереси защитава. Ол инклузива бил по-добре за бизнеса, хаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 0
Dr. Vatnikov
преди 1 година
Айде вместо да публикувате измишльотините на някаква лелка, дайте малко статистика. А тя е, че преди войната и санкциите руските туристи заемаха умопомрачителните 4% (ЧЕТИРИ ПРОЦЕНТА) дял. Дори украинците бяха почти двойно повече. Айде аман от общи приказки!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още