IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И НАП – София преизпълни заложените приходи

Столичното поделение на приходната агенция е събрало 4,5 млрд. лева през 2013 година

10:56 | 30.01.14 г.
И НАП – София преизпълни заложените приходи

През 2013 година столичното поделение на Националната агенция по приходите (НАП) е събрало 4,5 млрд. лева от данъци и осигурителни вноски. Това представлява преизпълнение на заложените приходи в размер на 116 млн. лева, съобщиха от институцията.

За повечето събрани приходи принос имат постъпления от данък добавена стойност и от корпоративните данъци. От ДДС НАП-София е внесла в хазната 1,6 млрд. лева, което е с 53,6 млн. лева повече от предвиденото.

Приходите от корпоративни данъци през миналата година са в размер на 478 млн. лева, или с 55,6 млн. лева повече от заложеното. Изоставане обаче има по отношение на внесените дължими данъци от физическите лица , допълват данъчните.

Преди дни от Националната агенция по приходите съобщиха за преизпълнение на заложените цели през 2013 година. Общите постъпления от данъци и осигуровки са 13,6 млрд. лева. От ДДС постъпленията са почти 3,6 млрд. лева, което е с 50 млн. лева повече от първоначално планираното.

В същото време обаче Агенция "Митници" не успя да изпълни заложените цели и събраните приходи са 96% от първоначално планираните. Агенцията е внесла в бюджета 8,02 млрд. лева от събраните мита, акцизи и ДДС. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:40 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още