IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изплащат по-рано пенсиите в Мизия

Социални работници помагат на пострадалите за попълване на молби за финансови помощи

08:38 | 06.08.14 г.
Изплащат по-рано пенсиите в Мизия

Създадена е система за по-ранно изплащане на пенсиите в общините Мизия и Бяла Слатина, съобщиха от Националния осигурителен институт (НОИ).  Населени места в двете общини пострадаха от наводнения, след като нивото на река Скът се повиши чувствително. 

Изплащането на пенсиите ще започне още днес. Така жителите на бедстващите райони, получаващи пенсиите си чрез пощенска станция, ще имат достъп до парите си по-рано от обикновено. 

Междувременно водите на Скът започнаха да спадат и водите в наводнените квартали на Мизия бавно се оттичат. Вече започнаха огледите на пораженията от бедствията. Социални работници работят на място с пострадалите за попълване на молби за еднократна финансова помощ от социалното министерство. 

Наводнението взе и две жертви. Експерти предупредиха и за опасност от епидемии и препоръките са за дезинфекция и използване на преварена вода, за да не бъде допуснато разпространението на инфекциозни болести. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още